Voor 4:

1 Romeinse sla

4 sneden witbrood (zonder korst)

boter

1 knoflookteen

8 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)

1 kl mosterdpoeder

het sap van 1 citroen

1,5 el worcestersaus

2 eierdooiers

peper en zout

1,5 dl olijfolie

5 el schilfers parmezaankaas

Maak de sla schoon en snij in repen van 1,5 cm breed. Doe in een kom en zet in de ijskast, dat maakt de sla extra knapperig. Snij het brood in dobbelstenen van 1 bij 1 cm en bak ze krokant in boter.

Pel de knoflook en wrijf de randen van een slakom ermee in. Plet de knoflook ondertussen fijn met een vork. Haal de grootste stukken knoflook uit de kom. Voeg de ansjovisfilets toe en roer ze met een lepel rond. Voeg het mosterdpoeder toe, het citroensap, de worcestersaus en de eierdooiers. Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Giet de olie straalsgewijs en al kloppend eronder, zodat een gebonden bleke saus ontstaat. Voeg de sla toe, de broodkorstjes en de kaas. Meng luchtig onder elkaar en serveer meteen.

Voor 4:1 Romeinse sla4 sneden witbrood (zonder korst)boter1 knoflookteen8 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)1 kl mosterdpoederhet sap van 1 citroen1,5 el worcestersaus2 eierdooierspeper en zout1,5 dl olijfolie5 el schilfers parmezaankaasMaak de sla schoon en snij in repen van 1,5 cm breed. Doe in een kom en zet in de ijskast, dat maakt de sla extra knapperig. Snij het brood in dobbelstenen van 1 bij 1 cm en bak ze krokant in boter.Pel de knoflook en wrijf de randen van een slakom ermee in. Plet de knoflook ondertussen fijn met een vork. Haal de grootste stukken knoflook uit de kom. Voeg de ansjovisfilets toe en roer ze met een lepel rond. Voeg het mosterdpoeder toe, het citroensap, de worcestersaus en de eierdooiers. Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Giet de olie straalsgewijs en al kloppend eronder, zodat een gebonden bleke saus ontstaat. Voeg de sla toe, de broodkorstjes en de kaas. Meng luchtig onder elkaar en serveer meteen.