De ideale feesttafel van Sang-Hoon Degeimbre

© KIM

Met wie zou kok Sang-Hoon Degeimbre eens graag de feestdis delen? Welke gesprekken wil hij voeren en welke maaltijd zou hij serveren?

‘Ik zou gaan voor een ronde tafel met acht mensen. Ben en Bibou, mijn portier en haar echtgenoot, zijn altijd vrolijk en wel te vinden voor goede muziek, goed eten en goed gezelschap. Daarnaast zou ik ook Lara Fabian uitnodigen: een vriendin en mooi mens. Ze is spontaan, machtig grappig en kan haar publiek innemen met zowel haar humor als haar intellect, waardoor je met haar ook innemende gesprekken mee kunt voeren.

Sinead Shannon Roche die het merk versa versa gecreëerd heeft, is spontaan, grappig , getalenteerd, creatief en onstuimig. Benoit Blairvacq is mijn tuinman, mijn vriend, mijn toegewijde en mijn vierde gast. Op aarde, maar hij staat in contact met de sterren door zijn gedachten zijn poëtische ideeën, zijn visies en hoe hij dingen out of the box percipieert.

Arthur (ik ken hem zonder hem echt te kennen) is iemand die niet ‘alléén grappig’ is, maar ook interessant. Ik ben er zeker van dat hij actief gezelschap is. Mijn twee dochters Manon en Emilie (18 en 15) zou ik ook uitnodigen. De een is eerder gereserveerd en een artieste, ze tekent supergoed. De ander heeft een vlotte tong die soms intimiderend is.

Het is een tafel vol contrasten, maar wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is liefde voor het leven.

Ik zou ze gerechten voorschotelen die een beetje ieders smaak respecteren, maar met een nieuwigheid in. Smaken die mij kenmerken, aarde, de streek, het mensenlijke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content