De bekende Belgische Graanstokerij Filliers gaat de etikettering en de vorm van de graanjenever 30°-fles veranderen. Dat is opmerkelijk, want de alomgekende huidige verpakking is intussen al 132 jaar oud.

De groene kleur van de fles blijft behouden, maar de look wordt 'verfijnder en jonger'. 'Na meer dan 130 jaar vonden we dat de fles een nieuw kleedje verdiende', zegt bedrijfsleider Bernard Filliers. Aan het recept verandert er niets.

Familiebedrijf

Filliers graan 30° wordt al sinds 1880 gestookt in het Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne. De jenever is samengesteld uit op eiken vaten gerijpte roggewijn, een distillaat uit tarwe, maïs en helder bronwater. Het bottelen en verpakken gebeurt ter plaatse.

Graanstokerij Filliers is al vijf generaties lang een familiebedrijf, dat overigens ook fruit- en creamjenevers, likeuren, advocaat, wodka en whisky in zijn assortiment heeft. Er wordt bovendien gewerkt aan een nieuw product, dat over een aantal maanden op de markt zal komen.

De nieuwe flesjes zullen vanaf 1 april in de winkels verkrijgbaar zijn. (Belga/DB)

De bekende Belgische Graanstokerij Filliers gaat de etikettering en de vorm van de graanjenever 30°-fles veranderen. Dat is opmerkelijk, want de alomgekende huidige verpakking is intussen al 132 jaar oud. De groene kleur van de fles blijft behouden, maar de look wordt 'verfijnder en jonger'. 'Na meer dan 130 jaar vonden we dat de fles een nieuw kleedje verdiende', zegt bedrijfsleider Bernard Filliers. Aan het recept verandert er niets. FamiliebedrijfFilliers graan 30° wordt al sinds 1880 gestookt in het Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne. De jenever is samengesteld uit op eiken vaten gerijpte roggewijn, een distillaat uit tarwe, maïs en helder bronwater. Het bottelen en verpakken gebeurt ter plaatse. Graanstokerij Filliers is al vijf generaties lang een familiebedrijf, dat overigens ook fruit- en creamjenevers, likeuren, advocaat, wodka en whisky in zijn assortiment heeft. Er wordt bovendien gewerkt aan een nieuw product, dat over een aantal maanden op de markt zal komen.De nieuwe flesjes zullen vanaf 1 april in de winkels verkrijgbaar zijn. (Belga/DB)