De finalisten: Food

Ontdek de finalisten van de categorie Food.

Alle dagen honger

Alle Dagen Honger, een initiatief van het drietal Jo Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen, is een foodcollectief waar de passie voor echt eten van afdruipt. De gevarieerde blog koppelt recepten aan foodstories en verhalen achter ingrediënten die we dagelijks consumeren, stuk voor stuk geserveerd met een vlotte pen en helder beeldmateriaal.

Baked Louie’s

Aalstenaar Louie Van Nieuwenborgh is nog altijd ‘maar’ 18, en al een grote meneer in het Vlaamse foodbloggerslandschap. Zijn lekkere blog is zijn vitrine waar hij zijn grootste passie (sinds zijn vierde) wereldkundig maakt: bakken. Hij waagt zich aan alles wat in een oven past en doet dat met een jeugdig enthousiasme. Topconcept! Onze foodwinnaar van vorig jaar.

Be-Gusto

Be-Gusto van toprecensent Frank Cops grossiert in hoogstaande restaurantbesprekingen. Proeven kan hij als de beste. Frank schuimt vooral sterrenzaken en gastronomische eethuizen af – ook in het buitenland – en beoordeelt hen accuraat, uitgebreid, en met veel kennis van zaken. Een referentie in zijn genre.

Cookameal

Amylia De Schepper is de drijvende kracht achter de blog die met kleine maar fijne recepten, gekruid met persoonlijke bevindingen en anekdotes, uw foodkriebels moeten stimuleren. En het hoeft allemaal niet zo gek te zijn. Cookameal heeft een hoge postfrequentie. Ook niet te versmaden: Amylia is de trotse winnares van de recente Jules Destrooper Blogger Contest.

Een Lepeltje lekkers

Een Lepeltje Lekkers, de receptenblog van Annelies Vermeir, bekoort door haar no-nonsenseaanpak in de keuken. ‘Verrassend koken in verrassend weinig tijd’, is haar motto. Dat doet ze met veel passie en liefde voor het product, ook wanneer het snel moet gaan. Gevarieerde receptendatabank, keurig gecategoriseerd en stap voor stap geïllustreerd.

Filet-pur

Filet-pur is nog altijd die verrukkelijke foodblog met zulke appetijtelijke foto’s dat ze je doen rammelen van de honger. Blogger en bon vivant Thomas Van de Water is dan ook fotograaf en kent de knepen van het vak. Naast zijn sexy ogende creaties pakt hij ook graag uit met verrassende recepturen; twee ingrediënten die perfect harmoniëren.

Hot Cuisine de Pierre

Gezelligheid troef op de foodblog van Pieter De Clercq. Hot Cuisine de Pierre, kortweg HCdP, bundelt aardige foodverhalen, recepten en reviews van culinaire places to be, altijd gebracht met een knusse ondertoon. De Clercq is begeesterd door het koken, ook bijzonder toegewijd, en houdt van experimenteren. Zijn blogposts zijn overzichtelijk en regelmatig.

Julie’s Lifestyle

Met haar blog trok ze in haar eentje de raw food-trend op gang. Rawfoodchef Julie Van den Kerchoven is gebeten door de pure plantaardige keuken en weet haar levensstijl enthousiast over te brengen. De recepten, altijd fris en monter geïllustreerd, zijn bijzonder inspirerend voor adepten van de gezonde keuken.

Miss Foodwise

Miss Foodwise is de verzorgde foodblog van de Antwerpse fotografe en graphic designer Regula Ysewyn. Wie haar teksten leest wordt meteen geklist door haar mateloze passie voor culinair Great Britain. Het was Jamie Oliver die haar als zestienjarige aan het koken zette. Zijn losse kookstijl stimuleerde om zelf te experimenteren. Dat resulteerde in deze blog, uitgerust met hoogstaande foto’s. Yes, we like.

Must be Yummie

Eén constante doorheen de gerechten van de Alexia Stevens: ze moeten ‘yummie’ zijn. Met haar foodblog weet ze haar lezers te onderhouden met smakelijke, gezonde (persoonlijke) recepten, inclusief gluten- en lactosevrije schotels, afgewisseld met info over culinaire hotspots en/of soortgelijke events.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content