Veertien jaar terug opende Arabelle Meirlaen haar bescheiden restaurant Li Cwerneu in een klein historisch pand aan de Grote Markt van Hoei. Door te communiceren met collega's en leveranciers en door te experimenteren met nieuwe technieken, groeide ze uit tot de beste vrouwelijke chef-kok van ons land (en enige met een ster).

Over haar fijne, op de natuur geïnspireerde keuken stelde Knack Weekend-medewerker Jean-Pierre Gabriel een kunstzinnig boek samen: Arabelle Meirlaen, Mijn intuïtieve keuken. Hij schreef de tekst en maakte de foto's.

Belangrijk voor het boek was ook de samenwerking met designer Roos Van de Velde, die prachtig, efemeer porselein ontwierp om de gerechten te presenteren. De 101 opgenomen recepten en de presentaties zijn bedoeld voor gevorderden. (PvD)

Arabelle Meirlaen, Mijn intuïtieve keuken. Uitg. J.P. Gabriël. 45 euro.

Veertien jaar terug opende Arabelle Meirlaen haar bescheiden restaurant Li Cwerneu in een klein historisch pand aan de Grote Markt van Hoei. Door te communiceren met collega's en leveranciers en door te experimenteren met nieuwe technieken, groeide ze uit tot de beste vrouwelijke chef-kok van ons land (en enige met een ster). Over haar fijne, op de natuur geïnspireerde keuken stelde Knack Weekend-medewerker Jean-Pierre Gabriel een kunstzinnig boek samen: Arabelle Meirlaen, Mijn intuïtieve keuken. Hij schreef de tekst en maakte de foto's. Belangrijk voor het boek was ook de samenwerking met designer Roos Van de Velde, die prachtig, efemeer porselein ontwierp om de gerechten te presenteren. De 101 opgenomen recepten en de presentaties zijn bedoeld voor gevorderden. (PvD)