De festivalmenukaart: wat schaft de pot tijdens Best Kept Secret?

© LP

Het Nederlandse muziekfestival Best Kept Secret, in de bossen van de Beekse Bergen, heeft naast de locatie ook de focus op food mee: het is een festival om duimen en vingers bij af te likken.

Wat

Best Kept Secret is een evenement dat alle zintuigen beroert: uiteraard wordt het gehoororgaan verwend, maar je kan er ook je smaakpapillen de kost geven. Liefhebbers kunnen hun tastzin verwennen door met de handen te eten – of zijn/haar buur beter te leren kennen op de camping. Volg je neus en probeer de gerechten uit die jou reukzin het meest aanspreken. De setting van een festival hoeft trouwens ook niet te betekenen dat je alles op een onsmakelijke hoop in een plastieken bakje krijgt aangeboden: op Best Kept Secret zijn de meeste gerechten Instagramwaardig.

Tijdens de vorige editie schuimden we in de naam van de journalistiek zoveel mogelijk food trucks af, om onze lezers te informeren over het gigantische eet- en drankaanbod op het festival. We hebben dus een redelijk goed idee van wat er dit jaar op het menu zal staan, en polsten bij de organisatie naar interessante nieuwigheden.

Aanbod

Op Best Kept Secret kan je genieten van specialiteiten uit alle uithoeken van de wereld. Maar ook speciale behoeftes komen aan bod: vegetariërs, veganisten, fans van bio en mensen met allergieën (zoals glutenintolerantie) hoeven niet te vrezen, er is voor elk wat wils. Ben je ’s morgens moe en futloos? Geen nood, op de camping kan je een koffie en ontbijt bestellen en rustig ontwaken tussen de bomen.

Getest en goedgekeurd: De ballen van Balls & Glory, Wood BBQ & Pizza, Forbidden Fruit, Zijpe Stijl. Vrij Voedsel, Pomm’s Chips, Just Like Your Mom. Klik hier voor het volledige menu.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Specialiteiten/ Nieuwigheden

Nieuw dit jaar is de BBQ Beach, gesponsord door Jupiler. Concreet kan je je eigen vlees of vleesvervanger kopen en zelf barbecueën. Ook organiseert BKS voor het eerst Long Table Dinners, waar je kan genieten van een heerlijke lunch of smakelijk diner, gezeten aan een lange tafel. Deze tafel staat op een prachtige locatie aan het water en wordt volgestouwd met lekkers, waar zowel vleesliefhebbers als vegetariërs van kunnen genieten.

Ook heeft het festival gevraagd aan alle cateraars om één limited edition gerecht te maken volgens het principe op = op. Deze speciale gerechten worden via een aparte tijdstabel aangekondigd, zodat je weet waar je op welk moment moet gaan aanschuiven.

Belofte van de organisatie

‘Culinair gezien was het altijd al wel een feestje op Best Kept Secret, maar dit jaar doen we er nog een schepje bovenop.’

Duurzaamheidsgehalte

Wie wil letten op de ecologische voetafdruk kan kiezen voor volledig vegetarische of zelfs veganistische schotels. Ook zijn er heel wat cateraars die bio in de aanbieding hebben. Bij TOMS kan je dan weer koffie drinken en in één klap mensen helpen: met iedere verkochte koffie worden mensen in nood een dag van proper water voorzien.

Muzikale snoeperijen

Wat gaat er goed bij een heerlijke vegetarische burger en biologische smoothie? Juist ja, een streepje muziek. Wij schuiven alvast aan bij Beach House, Explosions in the Sky, Low, Yeasayer, Beck, Christine & The Queens, Bombino en Air.

(LP)

Best Kept Secret 2016 vindt plaats van 17 tot 19 juni in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content