De eigen creaties van een hobbykok

Hobbykok Angèle Deroose verzamelde van jongs af aan recepten die ze uitprobeerde. In deze aflevering van ‘Hoe maak u het?’ stelt ze drie eigen creaties voor.

Angèle Deroose is de oudste uit een groot gezin en heeft thuis altijd meegeholpen in de keuken en ze begon al vroeg met het verzamelen van recepten, die zij in het weekend ook uitprobeerde.

Later volgde ze kookcursussen en nam ze deel aan de Weekend Knack Kookclub en de wedstrijd Hobbykok van het Jaar waar ze een eervolle derde plaats behaalde.

Angèle is constant op zoek naar nieuwe recepten. Bij familiefeesten is trekt ze alle registers open. Haar man is dan keukencommis van dienst, verzorgt de wijnen en de bediening. De voorgestelde bereidingen zijn eigen creaties die telkens worden gewaardeerd door de gasten.

Wijntip

De keuze van de wijn bij de duifjes gaat naar een Noster 2007, uit het Spaanse Priorat. Een elegante, fruitige rode, gemaakt van grenache en carignan. (PvD/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content