Voor directeur Philippe Limbourg lag de keuze voor Arabelle Meirlaen voor de hand: "Er waren stevige concurrenten, maar Arabelle is een schitterend voorbeeld van de actuele trends in de gastronomie. Zij combineert op een harmonieuze manier product, smaak en evenwicht, en voegt daar een frisse toets van groen en kruiden aan toe. Het is een sensuele keuken."

Jonge Topchefs

Dan zijn er de Jonge Topchefs: voor Vlaanderen Tim Boury (Boury - Roeselare), voor Wallonië Stéphanie Thunus (Au gré du vent - Seneffe) en voor Brussel Nicolas Scheidt (La Buvette - Brussel).

Aan de top is er één nieuwe 18/20: restaurant De Slagmolen van chef Bert Meeuwis in Opglabbeek, en er zijn twee nieuwe restaurants met 17: eentje in het diepe zuiden, Auberge de la Grappe d'Or in Torgny, en het andere in Brussel, Le Chalet de la Forêt, dat ook laureaat is van het Beste dessert van het jaar.

De andere laureaten: Gastvrouw van het Jaar is Cora Moerman van De Zuidkant (Brussel), en Italiaan van het Jaar is de chef van Da Mimmo (Brussel). Volgende zomer zullen wij ons met plezier neerplanten op het terras van La Plage d'Amée (Namen), het mooiste terras van het jaar.

De beste wijnkaart is te vinden in Cyrano (Waimes), Sommelier van het Jaar is Sepideh Sedaghatnia, de briljante sommelière van 't Zilte (Antwerpen), en de beste brasseriekeuken is die van Le Comptoir de l'Eau Vive (Erpent).

Het beste groenterestaurant in Vlaanderen is dat van Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), en in Wallonië dat van Sang-hoon Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu). Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel) en Le Délice du jour (Wallonie) krijgen een vermelding met de beste prijs-plezierverhouding, en er zijn drie opvallende nieuwkomers: Cécila (Brussel), La Menuiserie (Waimes) en Maison D (Ronse).

De gids Gault&Millau 2014 ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel, en kost 27 euro. U kunt hem ook bestellen op www.gaultmillau.be. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe. (MS)

Voor directeur Philippe Limbourg lag de keuze voor Arabelle Meirlaen voor de hand: "Er waren stevige concurrenten, maar Arabelle is een schitterend voorbeeld van de actuele trends in de gastronomie. Zij combineert op een harmonieuze manier product, smaak en evenwicht, en voegt daar een frisse toets van groen en kruiden aan toe. Het is een sensuele keuken."Jonge Topchefs Dan zijn er de Jonge Topchefs: voor Vlaanderen Tim Boury (Boury - Roeselare), voor Wallonië Stéphanie Thunus (Au gré du vent - Seneffe) en voor Brussel Nicolas Scheidt (La Buvette - Brussel). Aan de top is er één nieuwe 18/20: restaurant De Slagmolen van chef Bert Meeuwis in Opglabbeek, en er zijn twee nieuwe restaurants met 17: eentje in het diepe zuiden, Auberge de la Grappe d'Or in Torgny, en het andere in Brussel, Le Chalet de la Forêt, dat ook laureaat is van het Beste dessert van het jaar. De andere laureaten: Gastvrouw van het Jaar is Cora Moerman van De Zuidkant (Brussel), en Italiaan van het Jaar is de chef van Da Mimmo (Brussel). Volgende zomer zullen wij ons met plezier neerplanten op het terras van La Plage d'Amée (Namen), het mooiste terras van het jaar. De beste wijnkaart is te vinden in Cyrano (Waimes), Sommelier van het Jaar is Sepideh Sedaghatnia, de briljante sommelière van 't Zilte (Antwerpen), en de beste brasseriekeuken is die van Le Comptoir de l'Eau Vive (Erpent). Het beste groenterestaurant in Vlaanderen is dat van Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), en in Wallonië dat van Sang-hoon Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu). Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel) en Le Délice du jour (Wallonie) krijgen een vermelding met de beste prijs-plezierverhouding, en er zijn drie opvallende nieuwkomers: Cécila (Brussel), La Menuiserie (Waimes) en Maison D (Ronse). De gids Gault&Millau 2014 ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel, en kost 27 euro. U kunt hem ook bestellen op www.gaultmillau.be. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe. (MS)