De Caesar salade moet overal van de menukaart verdwijnen. Dat is de mening van de erfgenamen van Caesar Cardini, die de populaire salade in 1924 uitvond. Zij menen dat het gerecht een eigen en oorspronkelijke stempel van de Italiaans-Amerikaanse bedenker draagt. Ze maken zich bijgevolg zorgen over de kwaliteit en authenticiteit van de populaire salade.

Dus moet de Caesar salade op de kaart geschrapt worden, vinden ze. De erfgenamen - het gelijknamige Amerikaans bedrijf Caesar Cardini - zouden hiervoor al een campagne begonnen zijn. Dat meldt het Nederlandse persagentschap ANP. De restauranthouders worden stelselmatig per brief aangemaand om binnen afzienbare tijd in actie te schieten. Of het populaire gerecht ook effectief zal verdwijnen is niet duidelijk.

Het origineel recept bevat zes ingrediënten: bindsla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, ei en worcestershiresaus. Dus zonder kip, tomaat of ansjovis! (DB)

De Caesar salade moet overal van de menukaart verdwijnen. Dat is de mening van de erfgenamen van Caesar Cardini, die de populaire salade in 1924 uitvond. Zij menen dat het gerecht een eigen en oorspronkelijke stempel van de Italiaans-Amerikaanse bedenker draagt. Ze maken zich bijgevolg zorgen over de kwaliteit en authenticiteit van de populaire salade. Dus moet de Caesar salade op de kaart geschrapt worden, vinden ze. De erfgenamen - het gelijknamige Amerikaans bedrijf Caesar Cardini - zouden hiervoor al een campagne begonnen zijn. Dat meldt het Nederlandse persagentschap ANP. De restauranthouders worden stelselmatig per brief aangemaand om binnen afzienbare tijd in actie te schieten. Of het populaire gerecht ook effectief zal verdwijnen is niet duidelijk.Het origineel recept bevat zes ingrediënten: bindsla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, ei en worcestershiresaus. Dus zonder kip, tomaat of ansjovis! (DB)