De Brugse topchocolatier Dominique Persoone lanceert kaviaarpraline

© /

The Chocolate Line heeft een nieuwe praline ontwikkeld voor de feestdagen: eentje op basis van echte kaviaar.

De Brugse topchocolatier Dominique Persoone heeft speciaal voor de feestdagen een praline op basis van echte kaviaar ontwikkeld. De inhoud van het exclusieve luxe-product bestaat uit hazelnotenpraliné, donkerechocolade, melkchocolade en kaviaar. Kostprijs: 27 euro voor 9 stuks.

Persoone had een maand nodig om zijn opmerkelijk chocolade-experiment te perfectioneren. Bij zijn weten ging geen enkele chocolatier hem voor.

Voor de kaviaar koos hij Riofrío, gecertificeerde organische kaviaar uit Granada waarvan The Chocolate Line, zijn zaak, de exclusiviteit in ons land heeft. Een praline van 13 gram bevat 1,2 gram van het luxe-product. Persoone creëerde zo’n 3000 doosjes.

De smakenacrobaat kan al op interesse rekenen vanuit Japan, Kuweit en Dubai. De eerste bestelling van 10 doosjes is al vertrokken naar de koninklijke familie van Qatar.

De Brugse topchocolatier Dominique Persoone lanceert kaviaarpraline

Met zijn vernuftige ideeën en creaties doet Persoone de cacaowereld continu watertanden. Eén van de geheimen van zijn succes is zijn creativiteit. Zo creëerde hij voor The Rolling Stones een chocolate shooter, een inventieve ’tool’ waarmee je chocolade snuift (zie foto rechts).

Daarnaast ontwierp hij onder meer een chocoladelipstift, maakte hij chocoladeverf voor fotograaf Spencer Tunick, bedacht hij onder meer chocoladedesserts met niet-toxische marihuana en pralines van oester en zeealgen. De Bruggeling is een visionaire chocolatier. (DB)

The ‘Chocolate Caviarbox’ is verkrijgbaar in The Chocolate Line in Antwerpen en Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content