De beste hobbykok van Vlaanderen: Het handboek

Knack Weekend en de makers van De beste Hobbykok van Vlaanderen hebben nu de handen in elkaar geslagen om beginnende hobbykoks op weg te helpen.

Aan de slag!

Kookboeken en culinaire programma’s op televisie zijn al enkele jaren waanzinnig populair. Topchefs groeiden uit tot heuse beroemdheden. Hier te lande hebben we natuurlijk een eetcultuur waarin een lekker diner en een goed glas wijn zeker geapprecieerd worden.

Mijn favoriete kookprogramma is ongetwijfeld De beste Hobbykok van Vlaanderen. De eerste editie van de zoektocht naar de ultieme hobbykok leverde boeiende televisie op: tegelijk spannend, emotioneel en educatief. De twaalf finalisten werden begeleid en gecoacht door twee driesterrenchefs: Peter Goossens en Sergio Herman.

Ook voor de tweede editie kwamen honderden kandidaten zich aanmelden voor de selectie. Het mag duidelijk zijn dat Vlaanderen heel wat fervente hobbykoks telt.

Dat ondervinden we ook bij Knack Weekend. Een van de langstlopende rubrieken in het blad is Hoe maakt u het?, een rubriek waarin de amateurkoks hun recepten prijsgeven. Het gaat om haalbare recepten, een tegenwicht voor de weliswaar creatieve, maar vaak moeilijke recepten van professionele chefs.

Knack Weekend en de makers van De beste Hobbykok van Vlaanderen hebben nu de handen in elkaar geslagen om beginnende hobbykoks op weg te helpen. Culinaire hoogstandjes vertrekken immers van een goede basis. Dit handboek biedt u de nodige elementaire kookkennis, van snij- tot kooktechnieken, en voorts vijfendertig onmisbare basisrecepten.

U vindt in dit handboek ook de inspirerende voorbeelden van Claudia Allemeersch, Hedwig Verlinden en Tim Nowé, de top drie van de eerste editie van De beste Hobbykok van Vlaanderen. Zij stellen drie van hun beste creaties voor.

Met dit handboek kunt u zo aan de slag. Veel succes!

Trui Moerkerke
Hoofdredacteur Knack Weekend

De Beste Hobbykok van Vlaanderen – Het Handboek ligt nu in de winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content