De beste burgers van De Burgerij in Antwerpen

Hoe verras je je vrienden met een heerlijke, zelfgemaakte hamburger? ‘Het Ultieme Hamburgerboek’ van de Antwerpse burgerketen De Burgerij bundelt 60 gevarieerde recepten. Ideeën genoeg.

Hoe verhef je een hamburger tot een gezonde, lekkere maaltijd? Dat was het vertrekpunt en doel van de Burgerij, een concept van ‘gourmetburgerrestaurant’, in de markt werd gezet door gewezen sportjournalist Robin Janssens en ex-profvoetballer Björn Meeuwsse. Het begon in 2009 in een pand aan de mooie Cogels Osylei in Berchem, in 2011 volgde een tweede vestiging in Schoten, in juni 2012 opende een derde Burgerij op het Antwerpse Eilandje.

In september bracht de zaak ‘De Burgerij, Het Ultieme Hamburgerboek’ uit waarin 60 heerlijke recepten worden vrijgegeven om thuis de ‘beste hamburger ooit’ te maken. De ingrediënten die in de burgers werden verwerkt zijn bijzonder gevarieerd. Vegetariërs komen aan hun trekken met de ‘veggieburgers’. Het boek geeft ook geheimen prijs: hoe kies je het perfecte broodje? Welke topping hoort bij welke burger? Naast de gerechten en de tips worden ook het ontstaansverhaal en de filosofie achter het fastronomie-concept (fast+ gastronomie) van de Burgerij uit de doeken gedaan. Een must voor de liefhebbers van de burger.

De Burgerij, Het Ultieme Hamburgerboek, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, 22,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content