De beste barista… bent u zelf!

© Nespresso

Koffiebars zijn hip. In almaar meer steden en zelfs op festivals en culinaire evenementen laten barista’s hun mooiste creaties zien. Liefhebbers genieten ten volle van hun heerlijke koffierecepten, meestal mooi versierd met Latte Art. Maar wist u dat u ook thuis uw eigen barista kunt zijn? Met de Creatista van Nespresso maakt u in een handomdraai de heerlijkste en mooiste koffies klaar.

De Creatista is een gloednieuwe uitvinding van Nespresso. Met deze machine kunt u heel wat lekkere koffierecepten maken en volledig personaliseren, tot zelfs de temperatuur van het melkschuim. Dankzij het uitgebreide koffiegamma met 24 koffies, gemaakt van ’s werelds beste en duurzaam geteelde koffiebonen, kunt u afwisselen en vindt iedereen wel een koffie naar zijn of haar smaak. Ristretto, Espresso of Lungo, intens of zacht, zwart, met melk of versierd met Latte Art, en dat allemaal bij u thuis. Leuk voor uzelf én voor uw gasten.

De beste barista... bent u zelf!
© Nespresso

Met de Creatista maakt u van uw huis een koffiebar, en het toestel verdient daarbij een prominente plek. Met zijn stijlvolle design, elegante lijnen en metallic retro look mag de Creatista gezien worden. Het digitale display is heel gemakkelijk te gebruiken en biedt u tal van keuzemogelijkheden. U kiest uit een heel menu van koffierecepten. En het mooie is: de Creatista maakt al die bereidingen voor u.

Kies zelf de temperatuur van uw melk uit maar liefst 11 instellingen, en varieer tussen de 8 mogelijkheden voor koffieselectie: van zwarte koffie tot de klassieke romige Cappuccino en de trendy fluweelzachte Flat White. Het automatische stoompijpje creëert het perfecte melkschuim voor uw koffierecept en reinigt zich automatisch. Met behulp van het hoogstaande melkschuim en de meegeleverde melkbeker kunt u perfect zelf Latte Art maken.

Koffie-experte Aurélie geeft graag nog enkele tips mee:

– Voor smeuïg melkschuim gebruikt u het best ijskoude volle of halfvolle melk.

– Een Espresso is de perfecte koffie als basis voor een Cappuccino.

– In koffie zitten meer dan 900 aroma’s. Als u melk aan koffie toevoegt, verandert de smaak van de koffie. Een koffie die u zwart drinkt, zal dus niet exact hetzelfde smaken als diezelfde koffie met melk. De hoeveelheid melk heeft eveneens een invloed: een Latte en een Cappuccino hebben andere aroma-accenten.

– Op het Nespresso YouTube-kanaal vindt u Latte Art inspiratie en leert u bijvoorbeeld hoe u zelf een tulp maakt in uw melkschuim.

De Creatista is vanaf september beschikbaar in de Nespresso Boutiques of op nespresso.com voor de prijs van 499 euro.