Dark Green Pimms: een smaakbom signé Ran Van Ongevalle

Ook deze zomer kan je niet om het aperitiefdrankje heen. Bartender Ran Van Ongevalle van cocktailbar The Pharmacy (Knokke) gaat een stap verder en verwerkt Pimm’s in deze originele cocktail.

Pimm’s doet het al al enkele zomers meer dan goed. Het tot aperitief gebombardeerd zomerdrankje, op basis van gin en specerijen, komt overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, het thuisland van ene meneer Pimm – James Pimm – die het vorige eeuw introduceerde in zijn Londense oesterbar. Tegenwoordig zit heel Engeland aan zijn drankje. Onlangs nog tijdens het feestje rond de 90ste verjaardag van The Queen en ook aan de bars van Wimbledon bleek de populariteit van Pimm’s intact.

Hier is de aperitief vooral on the rocks en vermengd met limonade, tonic, of ginger ale, veel vers fruit, komkommer en wat munt een zeer gesmaakte combinatie. Deze zomer wordt vooral de jug vaak gespot. Men schenkt dan de cocktail in een grote, glazen kan zodat het kan gedeeld worden met goed gezelschap. Altijd plezant.

Maar nóg beter is wanneer een bartender een recept bedenkt met het drankje. De jonge mixoloog Ran Van Ongevalle, een van de beste bartenders van het land, nam Pimm’s onder handen, haalde er enkele opvallende ingrediënten bij en creëerde een originele cocktail onder de noemer Dark Green Pimms. ‘De combinatie van de Pimm’s met de speciale basilicum zorgt voor een fantastische smaakbom’, aldus Van Ongevalle.

Het smaakbommetje is te degusteren tijdens We Can Dance, het muziekfestival in Zeebrugge, waar ook cocktailbar The Pharmacy present tekent.

Dark Green Pimms: een smaakbom signé Ran Van Ongevalle

Dark Green Pimms

50ml Pimm’s

10ml Dark Basil Cordial *

10ml Green Ginger wijn

1d absinth

Vermeng met Ginger-Ale

Werk af donkere basilicum, rode bessen, munt en sinaas.

(* Dark Opal Basil plant versnijden, goed mengen met suiker en daarna heet water citroenzuur toevoegen. Het resultaat is een zure suikersiroop met heerlijke fruitige basilicum- toetsen)

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content