Dansende middaglunch nu ook in Antwerpen

De eerste editie van het Zweedse concept ‘Lunch Beat’ vindt plaats op het terras van MAS in Antwerpen.

In 2012 lanceerde de Zweedse Molly Ränge het concept Lunch Beat. Intussen brengen gemiddeld zo’n 1500 Zweden hun middagpauze één keer per maand al dansend door. Het concept waait nu over naar België. De eerste editie van de Belgische Lunch Beat zal doorgaan op het terras van het Museum Aan de Stroom of MAS in Antwerpen. Radiopresentator en creatieve duizendpoot Bart Van de Vel, manager Filip Waegemans en ambitieuze ondernemer Rayes Lemmens pikten het concept op en lanceren de Belgische editie op 4 juni.

In de zomer van 2010 organiseerde Molly Ränge een Lunch Beat met veertien vrienden in een ondergrondse garage in Stockholm. Intussen is de Lunch Beat in Zweden uitgegroeid tot een maandelijks netwerkevenement.

Het komt erop neer om één uur durende werkpauze onder de middag al dansend door te brengen. Ondertussen geniet je van een gezonde lunch en opgewekte beats. Het concept kwam internationaal in de aandacht, en zo ontstonden verschillende edities in Parijs, Manchester, Porto en San Francisco.

Dat Antwerpen nu aan dat lijstje wordt toegevoegd, vindt de Zweedse organisatrice geweldig: “De locatie op het MAS lijkt perfect om tegelijkertijd een verwelkomende en exclusieve sfeer te creëren. Ik ben erg opgewonden om te zien of de Belgen zullen geniet van het concept!”

Of de Belgen er effectief van zullen genieten, hangt gezien de alcoholvrije drankjes vooral af van de DJ-capaciteiten van DJ Vinyard. Naargelang het succes van deze eerste editie worden uitbreidingsmogelijkheden naar andere Belgische steden bekeken. (JK)

De eerste editie van Lunch Beat in Antwerpen vindt plaats op 4 juni van 12.00 tot 13.00 uur op het MAS (Museum Aan de Stroom). De tickets kosten tien euro, gezonde lunch en alcoholvrije drankjes inbegrepen. Reserveren kan via Antwerpen Toerisme&Congres (visit@stad.antwerpen.be ). Meer info vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content