Tv-kok Jeroen Meus is immens populair in Vlaanderen. Zijn nieuw kookboek 'Dagelijkse Kost 4', dat sinds twee weken in de winkelrekken ligt, is voor de tweede week op rij het best verkochte boek in de categorie 'non-fictie vrije tijd'. De kans is groot dat hij ook de komende weken op het hoogste schavot zal te vinden zijn.

De andere edities van de succesvolle kookboekenreeks doen het ook bijzonder goed en staan in de top 10. Uit de weekcijfers blijkt dat 'Dagelijks Kost 3' op nummer vijf staat. De eerste twee uitgaven staan respectievelijk op plaats acht en tien.

Vier stuks van Meus dus bij de tien best verkochte 'non-fictie vrije tijd'-boeken in Vlaanderen. En dat aan de vooravond van de Boekenbeurs in Antwerpen waar hij enkele signeersessies plant. Vorig jaar werden alleen al tijdens de elfdaagse 2000 stuks verkocht van zijn allereerste Dagelijkse Kost en bijna 2800 stuks van de opvolger. Meer dan 600 mensen overleefden de lange wachtrijen voor de signeersessie. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

Momenteel zijn ongeveer 950 000 exemplaren van de volledige Dagelijkse Kost-reeks de deur uit bij Uitgeverij Halewijck. Daarvan liggen er uiteraard nog een pak in de winkels. De boeken verkopen als zoete broodjes en verwacht wordt dat begin december de eigenlijke verkoop van de reeks de kaap van het miljoen zal overschrijden.

Het succes van Meus? 'Hij heeft de drive, de looks, de brains en het professionalisme', zegt directeur André Van Halewyck. 'Hij is dagelijks op tv te zien en zuigt telkens opnieuw de kijker naar zich toe. En dat vertaalt zich ook naar zijn boeken. Meus is een beetje een Kuifje-figuur.' (DB)

Tv-kok Jeroen Meus is immens populair in Vlaanderen. Zijn nieuw kookboek 'Dagelijkse Kost 4', dat sinds twee weken in de winkelrekken ligt, is voor de tweede week op rij het best verkochte boek in de categorie 'non-fictie vrije tijd'. De kans is groot dat hij ook de komende weken op het hoogste schavot zal te vinden zijn. De andere edities van de succesvolle kookboekenreeks doen het ook bijzonder goed en staan in de top 10. Uit de weekcijfers blijkt dat 'Dagelijks Kost 3' op nummer vijf staat. De eerste twee uitgaven staan respectievelijk op plaats acht en tien. Vier stuks van Meus dus bij de tien best verkochte 'non-fictie vrije tijd'-boeken in Vlaanderen. En dat aan de vooravond van de Boekenbeurs in Antwerpen waar hij enkele signeersessies plant. Vorig jaar werden alleen al tijdens de elfdaagse 2000 stuks verkocht van zijn allereerste Dagelijkse Kost en bijna 2800 stuks van de opvolger. Meer dan 600 mensen overleefden de lange wachtrijen voor de signeersessie. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Momenteel zijn ongeveer 950 000 exemplaren van de volledige Dagelijkse Kost-reeks de deur uit bij Uitgeverij Halewijck. Daarvan liggen er uiteraard nog een pak in de winkels. De boeken verkopen als zoete broodjes en verwacht wordt dat begin december de eigenlijke verkoop van de reeks de kaap van het miljoen zal overschrijden. Het succes van Meus? 'Hij heeft de drive, de looks, de brains en het professionalisme', zegt directeur André Van Halewyck. 'Hij is dagelijks op tv te zien en zuigt telkens opnieuw de kijker naar zich toe. En dat vertaalt zich ook naar zijn boeken. Meus is een beetje een Kuifje-figuur.' (DB)