Wie de 'feestdag' heeft uitgevonden, weten we niet, maar hij bestaat: de internationale dag van de nacho. Op 21 oktober nota bene.

Nachos is een populair gerecht uit de Texaans-Mexicaanse keuken en kan als hoofdgerecht en uit het vuistje gegeten worden. De hoofdingrediënten zijn tortillachips, bedekt met vlees (meestal gehakt), jalapeño (een chilipeper) en een laagje kaas. Het recept kan al dan niet aangevuld worden met de ingrediënten ui, olijven, chorizo, mais en bonen.

Wie zelf het gerecht wil klaarmaken, kan met dit filmpje aan de slag. (DB)

Wie de 'feestdag' heeft uitgevonden, weten we niet, maar hij bestaat: de internationale dag van de nacho. Op 21 oktober nota bene.Nachos is een populair gerecht uit de Texaans-Mexicaanse keuken en kan als hoofdgerecht en uit het vuistje gegeten worden. De hoofdingrediënten zijn tortillachips, bedekt met vlees (meestal gehakt), jalapeño (een chilipeper) en een laagje kaas. Het recept kan al dan niet aangevuld worden met de ingrediënten ui, olijven, chorizo, mais en bonen. Wie zelf het gerecht wil klaarmaken, kan met dit filmpje aan de slag. (DB)