Daag jezelf uit met 40 dagen zonder vlees

De bewustwordingscampagne over de impact van vleesconsumptie op het milieu is van start gegaan.

De bewustwordingscampagne over de impact van vleesconsumptie op het milieu is op 13 februari van start gegaan. Deze actie voor en door vleeseters loopt nog tot 30 maart.

Dagen Zonder Vlees is een idee van Alexia Leysen (24), Vlaamse studente Theaterregie aan de Toneelacademie Maastricht. Uit walging over de enorme impact van vleesproductie op het milieu, lanceerde ze in 2011 voor het eerst de oproep om samen met haar vegetarisch te vasten. Duizenden Vlamingen gaan de uitdaging mee aan.

Kip aan ’t spit
Steak met bearnaisesaus, gerookte zalm, worstjes en kip aan ’t spit zijn nu eventjes verleden tijd. Alhoewel af en toe jezelf toestaan om een stukje vlees of vis te benuttigen, is zeker niet verboden. De actie wil vooral aanzetten tot minder vlees en vis eten, om zo het milieu te sparen. Heel wat bekende persoonlijkheden zoals Philippe Geubels, Kathleen Cools en Bart Peeters gaan de uitdaging aan!

Per dag dat je geen vlees of vis eet bespaar je 11m2 op je ecologische voetafdruk, 1100 liter water (wat overeenkomt met 10 baden) en 2,1 kg broeikasgassen (wat hetzelfde is als 15 km autorijden). Als dit geen motivatie is? (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content