‘CY’ in Knokke-Heist: Gastronomisch tafelen met zicht op zee

© /

De culinaire pop-upprojecten aan de kust stapelen zich op. Voor topgastronomie op sterrenniveau, én met zicht op zee, moet je op het strand van Knokke-Heist zijn.

De Belgische kust heeft er dit jaar een unieke gastronomische pop-upzaak bij: CY, waar de smaakpapillen verwend worden door Filip Claeys, tweesterrenchef van De Jonkman, David Martin, sterrenchef van de Brusselse brasserie La Paix, en Roger Van Damme, sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen.

Voor het derde jaar op rij palmt BMW een stukje Knoks strand in, recht tegenover het casino, om er een Beach Lounge op te trekken. Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Duitse autoconstructeur mocht het deze zomer iets meer zijn en werd het ‘drinks’ slash ‘food’ slash ‘cars’-concept uitgebreid met een zomerse lounge waar gastronomische beleving centraal staat.

'CY' in Knokke-Heist: Gastronomisch tafelen met zicht op zee
© /

Het menu werd minutieus samengesteld door de drie keukenmeesters. Filip Claeys creëerde een voorgerecht met gemarineerde makreel, radijs, plattekaas en een jus van selder. Als hoofdgerecht krijg je gegrilde griet, artisjok, augurk en een soepje met zwemcrab en curry in het bord.

De andere opties zijn creaties van David Martin, zijnde: cheesecake met verse groentenravioli, en moelleux van rund met miso en een geglaceerde kruidenjus op basis van olijfolie.

Voor het aansluitend dessertmoment zorgt chef en patissier Roger Van Damme. Hij bereidde een mousse van Hoogstraatse aardbeien en framboos met toetsen van yoghurt en basilicum. De kaasaffineurs Van Tricht zorgen voor het afsluitende assortiment Vlaamse topkazen. En dat allemaal met zicht op zee. Smakelijk. (DB)

CY is open tot en met 28 augustus: op weekdagen van 18.00 tot 21.00 uur; tijdens de weekends en op feestdagen tussen 12.00 en 15u00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. Gesloten op dinsdag.

Het menu kost 125 euro, inclusief aangepaste wijnen. Vooraf reserveren is verplicht.Adres: Zeedijk-Albertstrand 509, 8300 Knokke-Heist.

'CY' in Knokke-Heist: Gastronomisch tafelen met zicht op zee
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content