Een vijftiental sterrenchefs ontvingen ons in Tour en Taxis. De sfeer was er opperbest ondanks een mistroostige meimaand met daarbij horende frisse temperaturen.

Verfijnde gerechten en verzorgde decors

De decoratie is dit jaar bijzonder verzorgd dankzij jonge streetarttalenten ingeschakeld door de organisatie om de stands te bekleden. Elke kok werd ook vergezeld van een zelfgekozen leverancier om verschillende producten aan te bieden. Op Culinaria kan je hapjes, vijf gerechten en twee desserts van sterrenchefs ontdekken. Er worden in totaal dertig chefs verwacht die echter niet allemaal tegelijk aanwezig zijn. Zoals voor een festival kan het dus interessant zijn op voorhand een kijkje te nemen naar de topacts.

Wij hadden een kleine voorkeur voor de kalfsvlees tartare "aux couteaux" van de bekende chef van L'Air du temps, Sang Hoon Degeimbre, en de duif met foie gras en biet van Mario Elias van restaurant Corps de chasse.

De Food Awards

De opening van Culinaria was ook de gelegenheid de Food Awards 2013 toe te kennen. Hieronder vindt u de winnaars:

• Jong talent : Ludovic Vanackere
• Uitzonderlijke carrière : Jacques Colemont
• Beste kok : Christophe Pauly
• Beste uitheemse kok: Chuck Tang
• Beste sommelier: Sepideh Sedaghatnia

Klik hier voor meer informatie, u kan ook de beelden bekijken...

Een vijftiental sterrenchefs ontvingen ons in Tour en Taxis. De sfeer was er opperbest ondanks een mistroostige meimaand met daarbij horende frisse temperaturen. Verfijnde gerechten en verzorgde decors De decoratie is dit jaar bijzonder verzorgd dankzij jonge streetarttalenten ingeschakeld door de organisatie om de stands te bekleden. Elke kok werd ook vergezeld van een zelfgekozen leverancier om verschillende producten aan te bieden. Op Culinaria kan je hapjes, vijf gerechten en twee desserts van sterrenchefs ontdekken. Er worden in totaal dertig chefs verwacht die echter niet allemaal tegelijk aanwezig zijn. Zoals voor een festival kan het dus interessant zijn op voorhand een kijkje te nemen naar de topacts. Wij hadden een kleine voorkeur voor de kalfsvlees tartare "aux couteaux" van de bekende chef van L'Air du temps, Sang Hoon Degeimbre, en de duif met foie gras en biet van Mario Elias van restaurant Corps de chasse. De Food Awards De opening van Culinaria was ook de gelegenheid de Food Awards 2013 toe te kennen. Hieronder vindt u de winnaars: • Jong talent : Ludovic Vanackere • Uitzonderlijke carrière : Jacques Colemont • Beste kok : Christophe Pauly • Beste uitheemse kok: Chuck Tang • Beste sommelier: Sepideh Sedaghatnia Klik hier voor meer informatie, u kan ook de beelden bekijken...