Culinaria staat in teken van ‘Into the Raw’

Voor zijn vierde verjaardag stelt Culinaria een ruwe, natuurlijke, organische keuken voor.

In het Brusselse Tour&Taxis vindt vanaf 31 mei de vierde editie van Culinaria plaats. De voedingsbeurs werd dit jaar opgebouwd rond het thema ‘Into the raw’. Voor zijn 4de verjaardag stelt Culinaria met het thema ‘Into the Raw’ een ruwe, natuurlijke, organische keuken voor. Vier dagen lang kan je in het goederenstation van Tour&Taxis degusteren, deelnemen aan gastronomische workshops en culinaire ontdekkingen doen.

De partners van Culinaria verzorgen zes workshops. Drie vaste waarden zijn ‘The Royal Beer Square’ van Leffe, ‘The Cooking Square’ en ‘The Chef Square’ van keukenexpert AEG. Daarnaast worden ook drie nieuwe workshops georganiseerd. ‘The Forest Square’ is een workshop die geïnspireerd is door het Zoniënwoud en de natuur. Vino Magazine voegt nog een ‘Wine Square’ toe en chocolatier Pierre Marcolini brengt al zijn lekkernijen onder in ‘The Chocolate Square’.

Zelf samengestelde menu’s en jonge chefs

Nieuw is dat gasten dit jaar hun eigen degustatiemenu kunnen samenstellen en dat betekent niet eens dat ze zelf achter het fornuis dienen te kruipen. Uit de voorgestelde degustaties van tien Belgische sterrenchefs kiezen de bezoekers vijf gerechten.

Afsluiten kan met twee desserts van Pierre Marcolini of van een van de chocolade-ambassadeurs van Callebaut, Benoït Dewitte of David Maenhout.

Jonge creatievelingen krijgen alle kansen om hun vernieuwende gerechten voor te stellen op de beurs. Culinaria voorziet een aparte ruimte waar de jonge chefs van verscheidene restaurants in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. Daarnaast zal de beurs tijdens het weekend in het teken van het Brusselse gastronomische evenement Culinaria Brusselicious staan.

Twee dagen lang komen Brusselse chefs er degustatie’s van jonge creatievelingen voorstellen.Wie thuis verder wil geniet, kan net zoals elk jaar de meest uiteenlopende specialiteiten en ambachtelijke producten in zijn of haar winkelmandje gooien.(JK)

Culinaria vindt plaats van donderdag 31 mei tot en met zondag 3 juni in het goederenstation van Tour & Taxis dat voor de gelegenheid heringericht en gedecoreerd werd. Voor meer informatie en reservaties kan je terecht op dewebsite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content