Culinaire ontdekkingstocht in historisch Gent tijdens Theater der Zintuigen

© gf

De tijd terugdraaien voor een tocht door het Gent van de middeleeuwen, gekruid met gastronomische schotels en dranken met een link naar de tijd van toen, dat kan deze zomer tijdens het Theater der Zintuigen.

De culinaire ontdekkingstocht Theater der zintuigen start aan de Sint-Pietersabdij, waar je via de pandgangen en zalen naar de wijngaard wordt begeleid. Van daaruit vertrek je met Gentse bootjes en meer je aan aan het 18de eeuwse stadspaleis d’Hane Steenhuyse. Vervolgens galoppeer je met de paardenkoets naar het Gravensteen.

Culinaire ontdekkingstocht in historisch Gent tijdens Theater der Zintuigen
© gf

Op elke locatie krijg je een hedendaagse artistieke interpretatie van de laatmiddeleeuwse keuken voorgeschoteld. Tijdens de eerste halte worden de smaakpapillen op de proef gesteld met drie gerechten, genaamd ‘Het Laatste avondmaal’, ‘Het Engelenkoor’ en ‘De Matelote’.

Op het water krijg je vis en zeevruchten in het bord. In het imposante hotel d’Hane-Steenhuyse schuif je aan tafel voor gerechten geïnspireerd op de Gentse kookgeschiedenis: ‘Gentsche Bouillon’, ‘Waterzooi van kiekens’ en ‘Het Lam Gods’. Eindigen doe je met Gentse ijswippers – in het Gravensteen – en ‘eetbare schilderkunst in geuren en kleuren’.

Het Theater der Zintuigen is het initiatief van chef Lieven Lootens en zijn vrouw Isabelle, eigenaars van de restaurants ’t Aards Paradijs en Naturell. De eerste tocht vindt plaats op 5 juli. Dat kan telkens met of zonder begeleiding, goed voor respectievelijk 9 en 7 gastronomische gerechten. Je betaalt er 95 euro voor, of 55 euro als je alles op eigen houtje doet. Meer info, klik hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content