Culinaire onderscheiding voor sterrenchef Johan Segers

De restaurantgids Gault&Millau heeft een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Johan Segers, chef-kok van restaurant ’t Fornuis in Antwerpen.

De toonaangevende restaurantgids Gault&Millau heeft een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Johan Segers, chef-kok van restaurant ’t Fornuis in Antwerpen. Dat gebeurde tijdens het gala ter gelegenheid van de voorstelling van de allereerste stadsgids van Gault&Millau.

Johan Segers is een begrip in de Antwerpse culinaire wereld. 35 jaar geleden, in 1977, opende hij zijn restaurant vlakbij de Groenplaats. Als voorstander van een eerlijke, natuurlijke keuken bouwde hij door de jaren heen een onverwoestbare reputatie op. In 1986 werd hij bekroond met een Michelinster. In 2010 kreeg hij de ‘Gouden garde bezet met diamanten’, een onderscheiding van de Knack Restaurantgids voor zijn uitzonderlijke carrière.

Dit jaar beloonde Gault&Millau zijn keuken met een mooie score van 18 op 20. Nu staat er ook een Lifetime Achievement Award achter zijn naam. De chef-kok bleef bescheiden tijdens de uitreiking: ‘Dank dat ik al zo lang voor jullie mag koken.’

Segers is ook een tv-celebrity. Voor de kookzender ‘njam!’ verschijnt hij op regelmatige basis achter het fornuis. Voor de culinaire programm’s ‘Tot op het bot’ en ‘De Dagschotel’ bereidt hij respectievelijk gerechten met varkensvlees en eenvoudige schotels. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content