Sportievelingen die houden van culinaire verwennerij, kunnen tijdens de zomermaanden deelnemen aan de culinaire fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen.

De 4e editie van de Culinaire Fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen zal plaatsvinden van 24 april tot 29 september 2013. Deelnemers kunnen de gemeentes Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Kapellen culinair gaan ontdekken en dat per fiets. Voor deze editie is de samenstelling van de gemeenten ietwat gewijzigd en er zijn een 8-tal nieuwe horecazaken die hun medewerking aan het initiatief verlenen.

De fietsers kunnen kiezen uit verschillende routes, maar elke gastronomische dagtocht doorkruist telkens 2 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Zo kan je fietsen van Brasschaat naar Brecht over 35 km, Essen en Wuustwezel over 49 km of je kan kiezen voor een tocht van 40 km tussen Kalmthout en Kapellen. In elke fietstocht zijn er 4 haltes voorzien, waar je telkens kan genieten van een lekkere hap in gezellige horecazaken. Enkele voorbeelden van deelnemende horecazaken zijn: brasserie Harlekijn (Brasschaat), Rozenhof (Essen), Arboretum (Kalmthout) en bistro Den Druivelaer in Kalmthout.

Voor je deelneemt aan de fietstocht

Om te kunnen deelnemen aan de Culinaire Fietsroutes 2013 koop je vooraf de gewenste routebrochure in het toeristisch infokantoor van de 1 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Voor een routebrochure met 4 maaltijdvouchers betaal je 35 euro per persoon. Het is de bedoeling dat slechts 1 voucher per deelnemende horecazaak wordt gebruikt. Je kan de maaltijdvouchers alle dagen gebruiken in de deelnemende horecazaken, behalve op maandag, dinsdag en op 15 augustus 2013.

Voor meer informatie: Dienst Toerisme in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Kapellen, Kalmthout en Essen of www.noordertuinen.be

(LVR)

Sportievelingen die houden van culinaire verwennerij, kunnen tijdens de zomermaanden deelnemen aan de culinaire fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen. De 4e editie van de Culinaire Fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen zal plaatsvinden van 24 april tot 29 september 2013. Deelnemers kunnen de gemeentes Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Kapellen culinair gaan ontdekken en dat per fiets. Voor deze editie is de samenstelling van de gemeenten ietwat gewijzigd en er zijn een 8-tal nieuwe horecazaken die hun medewerking aan het initiatief verlenen. De fietsers kunnen kiezen uit verschillende routes, maar elke gastronomische dagtocht doorkruist telkens 2 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Zo kan je fietsen van Brasschaat naar Brecht over 35 km, Essen en Wuustwezel over 49 km of je kan kiezen voor een tocht van 40 km tussen Kalmthout en Kapellen. In elke fietstocht zijn er 4 haltes voorzien, waar je telkens kan genieten van een lekkere hap in gezellige horecazaken. Enkele voorbeelden van deelnemende horecazaken zijn: brasserie Harlekijn (Brasschaat), Rozenhof (Essen), Arboretum (Kalmthout) en bistro Den Druivelaer in Kalmthout. Voor je deelneemt aan de fietstocht Om te kunnen deelnemen aan de Culinaire Fietsroutes 2013 koop je vooraf de gewenste routebrochure in het toeristisch infokantoor van de 1 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Voor een routebrochure met 4 maaltijdvouchers betaal je 35 euro per persoon. Het is de bedoeling dat slechts 1 voucher per deelnemende horecazaak wordt gebruikt. Je kan de maaltijdvouchers alle dagen gebruiken in de deelnemende horecazaken, behalve op maandag, dinsdag en op 15 augustus 2013. Voor meer informatie: Dienst Toerisme in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Kapellen, Kalmthout en Essen of www.noordertuinen.be (LVR)