Culinaire experts onthullen de grootste miskopen in hun keuken

Culinaire experts onthullen de grootste miskopen in hun keuken
© iStock

Bron: Greatist

Juicer © iStock

Een vers groente- of fruitsapje is heerlijk, maar is het de moeite waard om er een dure juicer voor te kopen? Faith Durand van The Kitchn vindt van niet: "Het was leuk in het begin, maar na een tijd begon mijn juicer gewoon stof te vergaren. Ik besefte dat ik de meeste met mijn eigen handen of mijn blender ook lekkere sapjes kon maken." Zo blijf je ook meteen gespaard van een horroropkuis.

Slazwierder © iStock

Een slazwierder gaat toch kapot om de zoveel tijd, hoe veel geld je er ook tegenaan smijt. Dat zegt Jamie Oliver. Daarom vertikt hij veel geld te geven aan een exemplaar.

Koffiemachines met cups © Christopher Ames

Jammer voor George Clooney, maar single-serving koffiemachines staan ook in dit lijstje. De cups zijn erg milieuvervuilend en de koffie die je krijgt is de grote meerprijs niet waard. Televisiepersoonlijkheid Ellie Krieger zweert liever bij een een-persoons-koffiefilterhouder, waarmee één tas koffie maken even simpel wordt als thee zetten.

Meloenballetjeslepel © iStock

Toegegeven: op Pinterest zien al die salades met meloenballetjes er wel erg schattig uit, maar hoe vaak ga je de speciale tool echt gebruiken?

Microgolfoven © iStock

Dave Asprey, de uitvinden van de Bulletproof koffie, zou nooit geld geven aan een microgolfoven. Dat komt niet alleen doordat hij - net als een groeiend aantal mensen vandaag - ongerust is over de straling, maar ook omdat "een microgolfoven voedsel oververhit en beschadigt."

Citruspers © iStock

Een citroenpers is niet nutteloos of onhandig, maar tegen de tijd dat Joy Bauer van de TODAY show hem gevonden heeft, heeft ze de citroen ook met de hand geperst.

Broodmachine © iStock

Food-auteur Valerie Orsoni was niet heel triestig toen haar broodmachine de grond op kletterde en de geest gaf. "Nu maak ik brood helemaal zelf en met mijn eigen handen. Ik hou ervan zo verbonden te zijn met het eten dat ik maak."

Spiral slicer © Brieftons

Marion Nestel, een professor in voedingsleer aan de universiteit van New York, vindt spiral slicers zonde van het geld. De populariteit van het gadget ten spijt: "Ik gebruikte het één keer en besliste dan dat het gebruiken en schoonmaken te veel moeite kostte."

Knoflookpers © iStock

Een knoflookpers is een verschrikkelijk keukengadget volgens Kenzi Wilbur, schrijver bij Food52. Het gereedschap is moeilijk volledig proper te krijgen, je hebt vaak veel verspilling en het ding is zelden echt goed in wat het zou moeten doen: knoflook persen. Dat gaat tenslotte even snel met de platte kant van een keukenmes.

Appelsnijder © Burrisfood

Een appelsnijder lijkt dan wel handig om snel en proper een appel te transformeren tot gemakkelijk eetbare partjes, maar met een goed mes kan je eigenlijk hetzelfde doen. Dat zegt Toby Amidor, auteur van The Greek Yoghurt Kitchen. In dezelfde categorie vallen wat ons betreft ook de ananas- en eiersnijder.