Culinaire beleveniswinkel in Leuven

Onder het motto ‘zien is geloven’ opent de eerste culinaire conceptstore in België zijn deuren.

Na bijna een eeuw ervaring in elektrische huishoudapparatuur start de familie Mafrans met een gloednieuw concept in Leuven: een beleveniswinkel rond koken. U kan er aan verschillende themakookeilandjes zelf uittesten welk mes het vlotst door een tomaat glijdt, welke grillpan de beste steak bakt of welk espressoapparaat de beste schuimlaag maakt. In de winkel zal er ook veel aandacht voor nieuwe culinaire trends zijn, zo kan u er met al uw vragen over moleculaire technieken en Teppan Yaki-koken (koken op een roestvrijstalen teppan-plaat) terecht.

Familie Mafrans is geen vreemde in de wereld van keukenbenodigdheden. In 1915 opende Filip Mafrans een winkel in landbouwwerktuigen en houten wasmachines, na de oorlog breidde het winkelaanbod uit met kachels en elektrische huishoudapparaten. In 1997 werd het Kookhuys opgericht; een kleinere winkel, toegespitst op keukenbenodigdheden. Alles van potten en pannen tot messen, blenders en pepermolentjes vindt u hier.

Met de opening van de vernieuwde winkel kan u vanaf zaterdag 21 november alles ook uitproberen alvorens het te kopen. ‘Chef vs Vlaanderen’-kok Jeroen De Pauw geeft een kookdemonstratie.

Kookhuys Mafrans, Diestsestraat 32, 3000 Leuven. Voor meer info: hetkookhuys.be en mafranselectro.be

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content