Culinair spektakel tijdens de Nocturnes van de Zavel

© /

De Nocturnes van de Zavel vinden plaats, onder strenge veiligheidsvoorzieningen. Vanaf donderdag 26 november kunnen fijnproevers vier dagen lang gastronomische gerechten degusteren in de kunstige wijk, in hartje Brussel.

Donderdag gaat een nieuwe editie van de Nocturnes van de Zavel van start. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de Brusselse kunst- en handelswijk dan helemaal omgetoverd tot een kunstige en culinaire trekpleister met feestdecoratie, champagne- en coctailbar en sfeervolle standjes. Door de onrust die momenteel over de hoofdstad hangt, is de veiligheid de hoofdbekommernis van de organisatoren, zo laten ze weten. Er is sprake van een vergrote waakzaamheid en aanwezigheid van politiekrachten, die versterking krijgen van het leger.

‘Al meer dan twintig jaar leiden de Nocturnes de eindejaarsperiode in. Ze zijn het fel verwachte moment waarop de feestelijke verlichting wordt ontstoken en de kerstperiode van start gaat’, klinkt het. ‘Deze editie zal meer dan ooit in het teken staan van vreugde, feestelijkheid en gezelligheid.’

Vier dagen lang slaan handelaars, artiesten en chef-koks de handen in elkaar voor een artistieke belevenis en gastronomische degustaties op topniveau. Zo zijn er de vijf ‘Ontdek de Zavel’-routes die van hotspot naar hotspot leiden, en laten zestien chef-koks de bezoekers proeven van het beste van wat België te bieden heeft.

Naast jonge, creatieve chefs zorgen ook grote namen uit de gastronomische wereld – waaronder Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt**), Bart de Pooter (Pastorale**), Yves Mattagne (Sea Grill**), Thomas Troupin (La Menuiserie*) en Alex Joseph (Rouge Tomate) – voor culinaire bommetjes in de vorm van een Walking Restaurant. Voor de gastromische kunstwerkjes betaal je 9 euro per bord. Met het Culinaria-paspoort (35 euro in voorverkoop) eet je à volonté.

Culinair spektakel tijdens de Nocturnes van de Zavel
© /

‘Ook dit jaar zullen de Nocturnes magisch zijn, misschien zelfs met een nog grotere intensiteit en schittering dan gewoonlijk’, concluderen de organisatoren.

Het evenement vindt plaats van 26 tot en met 29 november. Gratis toegang. Open van 19u tot 23u. Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content