Culinair huisfotograaf Tony Le Duc stelt nieuw werk tentoon op expo Cokeryen in Antwerpen

06/11/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 08/11/18 om 11:05
Uit Knack Weekend van 07/11/18

Tony Le Duc (57) was ruim twintig jaar culinair huisfotograaf van Knack Weekend. Als oprichter van de uitgeverijen Homarus en Minestrone viel hij meermaals in de prijzen, onder meer bij de World Food Media Awards en de Gourmand World Cookbook Awards. Hij lanceerde onlangs het culinaire magazineconcept Magirus en toont tot 13 januari 2019 nieuw werk in de expo Cokeryen in het Snijders&Rockoxhuis in Antwerpen.

'Als student was ik gebeten door het fotograferen van stillevens en portretten. Van culinaire fotografie was toen nog geen sprake, dat werd aan Sint-Lukas in Brussel zelfs niet onderwezen. Ik moest er ooit een compositie met stukken kaas fotograferen, maar al de rest volgde pas een jaar na mijn studies, toen ik in 1985 voor Knack Weekend ging werken. 'Probeer maar', zei hoofdredacteur Tessa Vermeiren toen ze me aan culinair journalist Pieter Van Doveren koppelde. Een van mijn eerste opdrachten bestond uit foto's van een reeks gerechten rond koke...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners