Na zeven succesvolle edities van het culinaire festival Antwerpen Proeft, zakt het evenement op 7,8 en 9 juni voor het eerst af naar Limburg. Met de deelname van sterrenrestaurants als Slagmolen, Innesto en Magis mag Limburg Proeft op hoge verwachtingen rekenen.

In restaurant Slagmolen waren enkele van de 20 deelnemende restaurants van Limburg Proeft aanwezig om het gerecht dat zij tijdens het culinaire festival zullen maken, te laten proeven aan de gasten. Het is de bedoeling dat ze op 7,8 en 9 juni elk een stond bouwen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, waar de bezoekers kunnen genieten van culinaire hoogstandjes.

"Limburg heeft een schatkamer vol mooie restaurant, vernieuwende bistro's en heerlijke streekproducten", zegt Bert Meeuwis van restaurant Slagmolen. "Dat mag in heel het land geweten zijn. We zijn als Limburgers veel te bescheiden. En met zo'n evenement als Limburg Proeft kunnen we aan het ruime publiek tonen wat we in onze mars hebben."

Er nemen heel wat bekende namen uit de regionale horeca deel. Voorbeelden zijn Lucie & Jimmy en Daniël & Rinaldo. Zij werden bekend door hun deelname aan het VTM-programma 'Mijn Restaurant'. Ambassadeur van het evenement is Peppe Giacomazza van La Botte in Genk, ook wel bekend van zijn programma op de kookzender Njam!. (Belga/LVR)

Na zeven succesvolle edities van het culinaire festival Antwerpen Proeft, zakt het evenement op 7,8 en 9 juni voor het eerst af naar Limburg. Met de deelname van sterrenrestaurants als Slagmolen, Innesto en Magis mag Limburg Proeft op hoge verwachtingen rekenen. In restaurant Slagmolen waren enkele van de 20 deelnemende restaurants van Limburg Proeft aanwezig om het gerecht dat zij tijdens het culinaire festival zullen maken, te laten proeven aan de gasten. Het is de bedoeling dat ze op 7,8 en 9 juni elk een stond bouwen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt, waar de bezoekers kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. "Limburg heeft een schatkamer vol mooie restaurant, vernieuwende bistro's en heerlijke streekproducten", zegt Bert Meeuwis van restaurant Slagmolen. "Dat mag in heel het land geweten zijn. We zijn als Limburgers veel te bescheiden. En met zo'n evenement als Limburg Proeft kunnen we aan het ruime publiek tonen wat we in onze mars hebben." Er nemen heel wat bekende namen uit de regionale horeca deel. Voorbeelden zijn Lucie & Jimmy en Daniël & Rinaldo. Zij werden bekend door hun deelname aan het VTM-programma 'Mijn Restaurant'. Ambassadeur van het evenement is Peppe Giacomazza van La Botte in Genk, ook wel bekend van zijn programma op de kookzender Njam!. (Belga/LVR)