Culinair festival Gelinaz gaat van start in Gent

Kobe Desramaults en zijn Flemish Foodies zijn medebedenkers van het concept.

Gelinaz is een concept bedacht door de Italiaan Fulvio Pierangelini (de ex sterrenchef van Gambero Rosso) en de Franse Italiaan Andrea Petrini, Ć©Ć©n van de stichters van Cook it Raw en voorzitter van de Franse jury van San Pellegrino 50 Best.

De wereldpremiĆØre van het evenement gaat op 30 juni in Gent door omdat Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter)en zijn Flemish Foodies medebedenkers van het concept zijn. Bovendien staat ook de Gentse oud-tafelheer Cauderlier centraal. EĆ©n van zijn recepten uit het hoofdstuk ‘Koude sausen en koude gerechten’ uit zijn boek ‘Het spaarzame kookboek’ is namelijk het paradepaardje van het event. Gelinaz nodigt verder de bekendste chefs ter wereld uit en laat de film La Grande Bouffe van Marco Ferreri zien.

De Happy Few die mee aanschuiven aan de maaltijd (er zijn ongeveer 60 plaatsen) zullen niet alleen het originele recept van Philippe Edouard Cauderlier binnenspelen maar ook de interpretatie ervan door 20 chefs waaronder RenĆ© Redzepi (Noma, Denemarken), oud nummer Ć©Ć©n op de wereldranglijst, Magnus Nillson (Faviken,Zweden), Anatoly Komm (Varvary,Rusland), Massimo Bottura (La Francescana, ItaliĆ«), Daniel Patterson (CoĆÆ, USA), of de recente Baskische driesterrenchef Eneko ATXa (Azurmendi, Spanje).

Hoe kan je nu deelnemen aan deze gastronomische marathon die tot een stuk in de nacht zal duren? Hoe kan je een plaatsje aan de fijnproeverstafel bemachtigen? Door volgende weekends te bieden op de website. De eerste veiling liep op 19 en 20 mei, de tweede veiling staat gepland voor 26 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content