Culinair feest aan de Antwerpse kaaien

Op donderdag 16 augustus gaat Antwerpen Proeft van start. Ambassadeur van het vierdaagse culinaire topevent is topchef Viki Geunes.

Viki Geunes en Roger van Damme openen donderdag 16 augustus om 18 uur officieel de poorten van het culinaire evenement Antwerpen Proeft. Het festival op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai duurt tot en met zondag 19 augustus en stevent af op een recordeditie, mede door het schitterende zomerweer. Afgelopen jaar werden 120.000 bezoekers verwelkomd.

Meer dan 35 topchefs en klasserestaurants presenteren tal van gerechten in degustatievorm in een weids culinair dorp. Er wordt ook aandacht besteed aan artisanale producenten.

Met twee Michelinsterren en restaurant ’t Zilte op de bovenste verdieping van het MAS is Viki Geunes een topchef op deze editie. Roger van Damme is bekend van onder meer njam!, het digitale kookkanaal van Studio 100. De sterrenchef van Het Gebaar signeert op Antwerpen Proeft ook zijn bestsellers Bakken en Desserts.

Nieuw op Antwerpen Proeft is de ZachtePrijzenKaart, met allerhande proevertjes aan 3 tot 7 euro. Zo kunt u met alle sterrenchefs en opvallende keukens kennismaken.

Daarnaast bieden chef-koks met 15 of hoger bij partner Gault&Millau ook all-in arrangementen aan. Centraal staat een uniek vijfgangenmenu, met elke gang bereid door een andere topchef. Onder hen: Viki Geunes van ’t Zilte in het MAS, Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop, Axel Colonna-Cesari van Centpourcent en Dave De Belder van De Godevaart. Ook Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon ontbreken niet op deze culinaire happening. Wie een tafel wil, beslist snel. Meerdere sessies zijn reeds uitverkocht.

Antwerpen Proeft heeft gelijktijdig plaats met het Bollekesfeest. De toegang tot beide events is gratis. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content