Cuisine Exotique: Nespresso laat zich inspireren door Cubaanse koffietraditie

Deze week trekken we met de rubriek Cuisine Exotique naar Cuba en meer bepaald naar de lokale koffiebars. Nespresso liet zich inspireren door de Cubaanse levensstijl en de plaatselijke koffietraditie. Een keuze waar Ernest Hemingway op zou klinken.

Deze week trekken we met de rubriek Cuisine Exotique naar Cuba en meer bepaald naar de lokale koffiebars. Nespresso liet zich inspireren door de Cubaanse levensstijl en de plaatselijke koffietraditie. Een keuze waar Ernest Hemingway op zou klinken.

In Cuba is het drinken van koffie een sociale aangelegenheid. Liefst in combinatie met een goede sigaar nestelen de locals zich in een koffiebar en genieten ze van de rust die een kop koffie met zich meebrengt. Het koffieritueel is onlosmakelijk verbonden met vrienden en familie en een rustige, relaxte levensstijl. Pure verwennerij dus. Volgens de plaatselijke gewoonte mengt men de koffie met rietsuiker om er nadien nog koffie aan toe te voegen.

Ernest Hemingway maakte van Cuba zijn muze en was dus vertrouwd met de plaatselijke koffietraditie. Volgens hem maakt koffie integraal deel uit van ons leven. Zonder koffie is er geen passie, en omgekeerd. De koffie-experten van Nespresso lieten zich hierdoor inspireren om de intense Grand Cru: de Limited Edition Cubanía te creëren.

Meest intense koffie van Nespresso ooit Tot voorheen was de Kazaar Grand Cru met intensiteit 12 de sterkste Nespresso koffie

ooit. Nu spant Cubanía met intensiteit 13 de kroon. Het intense karakter en het krachtige bouquet van de koffie wordt verzacht aan de hand van een speciale stoommethode die de aroma’s optimaliseert. Zo ontstaat er een melange van Braziliaanse Arabica en Indiase Robusta met een rond karakter en een volle body met geroosterde tonen.

Hoe drinken we de perfecte Cubaanse koffie?

De Nespresso-experten raden aan om eerst van de Cubanía Grand Cru een ristretto van 25ml te bereiden, extra rietsuiker toe te voegen en ten slotte nogmaals 25ml ristretto aan de romige koffie- en suikercombinatie toe te voegen. Voor liefhebbers van latte’s is er de Café Cubano, waarbij 25ml warme melk wordt toegevoegd. Maar de Cubanía Grand Cru is uiteraard ook te nuttigen als gewone zwarte koffie.

Deze limited edition is verkrijgbaar in alle Nespresso Boutiques en op www.nespresso.com zolang de voorraad strekt.

Aanbevolen verkoopsprijs: €4,5/sleeve. Ook verkrijgbaar in een verpakking met rietsuiker (10 capsules & 16 rietsuikersticks, aanbevolen verkoopsprijs: €5,50). (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content