Cuichine opent new style Chinese bar in Antwerpen

© gf

Het Chinese restaurant ‘Cuichine’ opent met ‘Bar Chine’ haar tweede zaak in Antwerpen.

Het Oosterse restaurant Cuichine, in hartje Zurenborg, brengt een hedendaagse versie van het traditionele Chinese restaurant, en zweert bij kraakverse producten en een uitgekiende wijnkaart. Dankzij zijn eigen kookstijl gebaseerd op exotisch bereide, verse producten werd chef-kok Chuck Tang vorig jaar verkozen tot ’s lands ‘Beste uitheemse kok’, een award uitgereikt door Knack Weekend.

Samen met twee jeugdvrienden opende Chuck vlakbij een tweede zaak. Hier kan je terecht voor een uitgebreide selectie wijnen, gastronomische bieren, saké’s en oosters getinte cocktails, in combinatie met kleinere Aziatische gerechten en fingerfood.

Cuichine opent new style Chinese bar in Antwerpen
© gf

Het interieur is net als Cuichine sober, strak, en heeft oosterse tinten, zoals de lampionnen en de lage zitbanken. Ook de elf meter lange eettoog waar je ongedwongen kan eten springt in het oog. Het nieuwe adres kan opgevat worden als de Chinese versie van de Spaanse taperia, of Japanse izakaya.

Specialiteiten van het huis zijn ‘kimchi dog’ (met varkensworst, kimchi en chilimayo), ‘pork puffs’ (met geroosterd varkensvlees) en de ’toast chinois’ (met garnalengehakt, sesam en chilisaus). In samenwerking met de Antwerpse cocktailbar SIPS werden drie Oosterse cocktails ontworpen: de ‘blushing dragon’, de ‘almond wasabi sour’ en de ‘spicy dragon’. (DB)

Bar Chine, Draakplaats 3, 2018 Antwerpen. Open van maandag tot zondag van 12u tot 15u en vanaf 17u. Zaterdag enkel ’s avonds, dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content