NAAM

Crodino is genoemd naar de beroemde Italiaanse "Terme di Crodo", even ten noorden van Milaan, vlak bij het Lago Maggiore. Het bronwater uit de thermen dient als ingrediënt voor de Crodino.

GESCHIEDENIS

Crodino is in 1964 ontstaan en wordt door zijn Italiaanse producent "het enige echte alcoholvrije aperitief" genoemd. Sinds 1995 maakt Crodino deel uit van het productengamma van de Campari Group. In Italië is het goudgele vocht bijzonder populair, maar in de rest van de wereld is Crodino relatief onbekend.

INGREDIËNTEN

Het gezonde minerale bronwater van de Terme di Crodo vormt de basis voor de Crodino. De specifieke smaak van de Crodino wordt gehaald uit een kruidenmengsel van o.m. gentiaan, vanille, kaneel en vruchtenextracten van 12 verschillende vruchten waaronder aardbei en citroen.

ALCOHOLPERCENTAGE

0%

SERVEREN

Crodino wordt puur uitgeschonken in een whiskyglas gevuld met ijs en een schijfje citroen. Maar je kan het ook verwerken in allerlei longdrinks.

ANEKDOTE

De reclameslogan waarmee de Campari Group de wereld wil overtuigen luidt: "Crodino geeft je hetzelfde genot als een alcoholische aperitief, maar dan zonder die nadelige bijwerking dat je na een tijdje alles dubbel gaat zien."

De Nederlands-Italiaanse zanger Marco Borsato had "Crodino" als bijnaam: "Ik ging vroeger altijd stappen met een groepje vrienden. We noemden onszelf de Crodino's. We waren allemaal ltalië-gek en identificeerden ons met alles dat met Italië te maken had. In die tijd was Crodino nog erg onbekend."

Meer informatie:

NAAMCrodino is genoemd naar de beroemde Italiaanse "Terme di Crodo", even ten noorden van Milaan, vlak bij het Lago Maggiore. Het bronwater uit de thermen dient als ingrediënt voor de Crodino.GESCHIEDENISCrodino is in 1964 ontstaan en wordt door zijn Italiaanse producent "het enige echte alcoholvrije aperitief" genoemd. Sinds 1995 maakt Crodino deel uit van het productengamma van de Campari Group. In Italië is het goudgele vocht bijzonder populair, maar in de rest van de wereld is Crodino relatief onbekend.INGREDIËNTENHet gezonde minerale bronwater van de Terme di Crodo vormt de basis voor de Crodino. De specifieke smaak van de Crodino wordt gehaald uit een kruidenmengsel van o.m. gentiaan, vanille, kaneel en vruchtenextracten van 12 verschillende vruchten waaronder aardbei en citroen.ALCOHOLPERCENTAGE0%SERVERENCrodino wordt puur uitgeschonken in een whiskyglas gevuld met ijs en een schijfje citroen. Maar je kan het ook verwerken in allerlei longdrinks.ANEKDOTEDe reclameslogan waarmee de Campari Group de wereld wil overtuigen luidt: "Crodino geeft je hetzelfde genot als een alcoholische aperitief, maar dan zonder die nadelige bijwerking dat je na een tijdje alles dubbel gaat zien." De Nederlands-Italiaanse zanger Marco Borsato had "Crodino" als bijnaam: "Ik ging vroeger altijd stappen met een groepje vrienden. We noemden onszelf de Crodino's. We waren allemaal ltalië-gek en identificeerden ons met alles dat met Italië te maken had. In die tijd was Crodino nog erg onbekend."Meer informatie: