Op zondag 19 mei is het 'World Baking Day', een dag waarop mensen over de hele wereld worden aangespoord om te bakken. De Gentse chef Wim Baillieu is een van de Belgische ambassadeurs voor deze speciale dag.

Elk jaar, op elke derde zondag van mei, vindt de 'World Baking Day' plaats. Dit initiatief, in het leven geroepen door Unilever en gesponsord in België door het margarinemerk Solo, wil iedereen aan het bakken krijgen. Van beginner tot professional, iedereen wordt aangespoord om creatief te zijn en uit zijn comfortzone te stappen om een creatie te bakken.

Om de deelnemers te inspireren zijn er een aantal ambassadeurs die hun recepten delen via de website van de 'World Baking Day'. Er is een lijst met 100 recepten opgesteld met recepten die ingestuurd werden vanuit de hele wereld. Deze ambassadeurs, van beginner tot professional, bestaan onder meer uit bloggers, celebrities, chefs en bakkers. Wat ze met elkaar gemeen hebben is hun liefde voor bakken.

Een van de Belgische recepten in de lijst is van niemand minder dan de Gentse chef Wim Baillieu. Hij deelt zijn recept voor een pompoencake om de website van 'World Baking Day'. "World Baking Day is een prachtig initiatief om mensen te tonen dat bakken echt voor iedereen is", zegt Wim Baillieu. "Ik koos zelf voor een pompoencake omdat het leuk is om te maken. Het bevat daarbij een combinatie van verschillende smaken en zorgt voor een heerlijke geur in huis", vult hij aan. Andere Belgische inzendingen zijn van de foodbloggers Hap & Tap, Hot Cuisine de Pierre en Food and Fashion.

De verschillende recepten kan je terugvinden op de website van de 'World Baking Day'. Op 19 mei kan iedereen naar hartenlust experimenteren met bakken en de resultaten delen met elkaar via de hashtag #bakebrave of @worldbakingday. (LVR)

Op zondag 19 mei is het 'World Baking Day', een dag waarop mensen over de hele wereld worden aangespoord om te bakken. De Gentse chef Wim Baillieu is een van de Belgische ambassadeurs voor deze speciale dag. Elk jaar, op elke derde zondag van mei, vindt de 'World Baking Day' plaats. Dit initiatief, in het leven geroepen door Unilever en gesponsord in België door het margarinemerk Solo, wil iedereen aan het bakken krijgen. Van beginner tot professional, iedereen wordt aangespoord om creatief te zijn en uit zijn comfortzone te stappen om een creatie te bakken. Om de deelnemers te inspireren zijn er een aantal ambassadeurs die hun recepten delen via de website van de 'World Baking Day'. Er is een lijst met 100 recepten opgesteld met recepten die ingestuurd werden vanuit de hele wereld. Deze ambassadeurs, van beginner tot professional, bestaan onder meer uit bloggers, celebrities, chefs en bakkers. Wat ze met elkaar gemeen hebben is hun liefde voor bakken. Een van de Belgische recepten in de lijst is van niemand minder dan de Gentse chef Wim Baillieu. Hij deelt zijn recept voor een pompoencake om de website van 'World Baking Day'. "World Baking Day is een prachtig initiatief om mensen te tonen dat bakken echt voor iedereen is", zegt Wim Baillieu. "Ik koos zelf voor een pompoencake omdat het leuk is om te maken. Het bevat daarbij een combinatie van verschillende smaken en zorgt voor een heerlijke geur in huis", vult hij aan. Andere Belgische inzendingen zijn van de foodbloggers Hap & Tap, Hot Cuisine de Pierre en Food and Fashion. De verschillende recepten kan je terugvinden op de website van de 'World Baking Day'. Op 19 mei kan iedereen naar hartenlust experimenteren met bakken en de resultaten delen met elkaar via de hashtag #bakebrave of @worldbakingday. (LVR)