Colruyt experimenteert al enkele jaren met het kweken van mosselen. Vorige zomer bracht het de eerste lading aan wal. Voor de kust van Nieuwpoort wil Colruyt nu een zeeboerderij van 4,5 vierkante kilometer op poten zeggen. 'Voor de mosselen mikken we in het meest gunstige scenario op de zomer van 2022', zegt de persverantwoordelijke van Colruyt in de krant. 'Op termijn willen we er ook oesters en zeewier kweken. Maar eerst de vergunning binnenhalen, uiteraard.'

Ook baggerbedrijf DEME investeert in het project. Eens voltooid, zou de zeeboerderij zowat 2.000 ton mosselen per jaar kunnen opleveren, net als 100 ton oesters en 100 ton zeewier.

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) van Nieuwpoort is geen voorstander. 'Wij zullen een negatief advies geven, omdat een zeeboerderij geen meerwaarde is voor onze stad. Ze ligt midden in de zone waar onze vissers en pleziervaarders actief zijn.' De federale overheid beslist over de vergunning.

Colruyt experimenteert al enkele jaren met het kweken van mosselen. Vorige zomer bracht het de eerste lading aan wal. Voor de kust van Nieuwpoort wil Colruyt nu een zeeboerderij van 4,5 vierkante kilometer op poten zeggen. 'Voor de mosselen mikken we in het meest gunstige scenario op de zomer van 2022', zegt de persverantwoordelijke van Colruyt in de krant. 'Op termijn willen we er ook oesters en zeewier kweken. Maar eerst de vergunning binnenhalen, uiteraard.' Ook baggerbedrijf DEME investeert in het project. Eens voltooid, zou de zeeboerderij zowat 2.000 ton mosselen per jaar kunnen opleveren, net als 100 ton oesters en 100 ton zeewier. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) van Nieuwpoort is geen voorstander. 'Wij zullen een negatief advies geven, omdat een zeeboerderij geen meerwaarde is voor onze stad. Ze ligt midden in de zone waar onze vissers en pleziervaarders actief zijn.' De federale overheid beslist over de vergunning.