Colruyt opent tweede Cru in centrum Gent

© /

Het nieuwe winkelconcept van Colruyt opent na een testjaar in een gerestaureerde vierkantshoeve in Overijse, nu ook vestiging in een stedelijke omgeving: hartje Gent. Streefdatum is mei 2016.

Eind november 2014 opende supermarktgroep Colruyt de eerste Cru in een oude vierkantshoeve langs de Brusselsesteenweg in Overijse. Het concept, “voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten”, werd de afgelopen maanden bijgestuurd en is klaar voor de test in een stedelijke omgeving. Er zullen opnieuw een tiental stands present zijn met verse en bereide (lokale) producten in de aanbieding. Van een artisanale bakker en slager tot een groente- of fruitboer.

Gent werd niet toevallig gekozen. “Drie van de kernmedewerkers van ons concept Cru zijn rasechte Gentenaren. Waar we komen, willen we telkens ‘kind van de streek’ zijn. Zij zullen ervoor zorgen dat Cru Gent inspeelt op de behoeften van Gentenaars”, aldus directeur Jean-Pierre Roelands.

De nieuwe Cru komt op een site van Matexi aan de Kouterplein, die voorlopig nog in volle verbouwingsfase zit. In mei 2016 – afhankelijk van de vooruitgang van de werken tijdens de winterperiode – gaan de deuren open.

Meer Cru’s

De ervaringen in de nieuwe vestiging zullen bepalend zijn voor de verdere uitrol van Cru in België. Binnenkort worden meer details bekend gemaakt over de derde Cru-vestiging in Antwerpen, maar volgens Roelands zijn op termijn vijftien tot twintig Cru’s doenbaar in België. Voor een vierde vestiging kijkt hij naar Vlaams-Brabant of Wallonië.

“We willen ons niet vastpinnen op dat aantal of een timing, want de grootste uitdaging zal zijn om voldoende bekwaam personeel te vinden. Er is potentieel, maar we moeten het goed doen.”

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) is het project alvast genegen. “Onze stad heeft iets met gezonde voeding, vers en biologisch, met duurzame voedselproductie, en is niet voor niets de veggiehoofdstad van Europa en huisvest de Flemish Foodies. Hij maakte een bruggetje naar de klimaatverandering “Iedereen heeft baat bij winkels die lokale producten verkopen”, klonk het. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content