Colruyt opent ook Cru in Wijnegem

© /

Cru, het nieuwe winkelconcept van supermarktketen Colruyt, gaat in het voorjaar van 2016 ook een vestiging openen in Wijnegem, bij Antwerpen.

Supermarktketen Colruyt opent in het voorjaar van 2016 twee nieuwe Cru-winkels, naast de vestiging in Gent die al eerder bekend was, komt er nu ook een winkel in Wijnegem.

Volgens de uitbater is de winkelformule – ‘een concept voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten ‘ – een groot succes. De eerste winkel in Overijse overtreft naar verluidt de eigen verwachtingen, al worden geen concrete financiële resultaten gegeven.

Een Cru-winkel kent een aanzienlijk kleinere winkeloppervlakte dan een gemiddelde Colruytwinkel. Het assortiment is bewust beperkt tot zowat 850 (verse en lokale) producten, verkrijgbaar aan een tiental stands. Daarmee wil men de keuzestress van de klanten zo veel mogelijk wegnemen, zo let Jean-Pierre Roelands, directeur winkel-concepten van de Colruytgroep, uit.

Naar aanleiding van de eenjarige opening van de winkel in Overijse werd een nieuwe vestiging aangekondigd in Wijnegem, in het zogenaamde project ‘Kanaal’. De opening is gepland voor april/mei. Op de site is in een oude mouterij nu een kunsthandel van Axel Vervoordt. Wanneer Cru er zich vestigt, zullen er een kleine veertig werknemers aan de slag kunnen.

De andere nieuwe winkel is voorzien op de Kouter in Gent en opent ongeveer gelijktijdig.

Op langere termijn denkt men aan zowat vijftien tot twintig winkels, dit ‘in de komende jaren’. Wel wil Roelands naar eigen zeggen de resultaten van de eerste drie winkels afwachten.

Er wordt ook nagedacht over een eethuis, met Cru-producten. Dat project zou in het voorjaar in Overijse kunnen starten. Ook de verkoop van maaltijdboxen of internetverkoop van Cru-waren zijn mogelijk. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content