
Cocktails om het weekend mee in te zetten
Het is vrijdag! Stilaan tijd dus om luidkeels zingend naar huis te rijden, daar te dansen op tafel en te springen in de zetel. Eventueel gesteund door een van deze bijzondere cocktails.
- Laat de ingrediënten voor de punch zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Giet de punch, het citroensap en de woska over ijsblokjes in een wittewijnglas.Voeg daaraan de champagne toe.
- Werk af met verse dragon en citroenschil.
Gin Bold h2>
Bold is een verrassend geslaagde samensmelting tussen twee 100% Belgische producten. De bijzondere cacao- en kardemontoetsen van de “Thesis & Antithesis GiN” zijn een heerlijke aanvulling op de complexe, smaakvolle Cold Brew Coffee.
Dit heb je nodig:
- 45ml Biercée “Thesis & Antithesis” GiN
- 125ml tonic
- 35ml Bandit Cold Brew Coffee
- Kaneelstokje
Zo doe je het:
- Neem een tumbler glas (=kort, breed, cilindervormig glas met een dikke bodem), doe het vol ijsblokjes en giet daar de Biercée “Thesis & Antithesis” GiN over.
- Vul aan met de tonic en roer kort om.
- Voeg als laatste, vlak voor het serveren, de Bandit Cold Brew Coffee toe.
- Voeg tenslotte een kaneelstokje toe waarvan je het uiteinde even hebt verhit en begin te genieten van je weekend.
(EK)
- Meng al de ingrediënten behalve de appelsienkrul en het kaneelpoeder en -stokje in een cocktailshaker en giet uit in een Martini-glas.
- Bestrooi de cocktail met kaneelpoeder.
- Omwikkel vervolgens het kaneelstokje met de appelsienkrul en leg deze op het glas.
Moët Ruby Red h2>
Fruitig en feestelijk: meer heb je niet nodig om het weekend geslaagd in te zetten. Het kost je iets meer tijd en moeite, maar de beloning mag er zijn.
Dit heb je nodig:
Voor de punch:
- 2 kopjes frambozenpuree
- 2 kopjes appelciderazijn
- 4 kopjes rietsuiker
- De schil van 1 citroen
- 4 takjes dragon
Voor de cocktail:
- 2 cl citroensap
- 2 cl punch van dragon, framboos en citrus (recept hieronder)
- 3 cl Belvedere Vodka
- 7,5 cl Moët Impérial
- Verse dragon
- Citroenschil
Zo doe je het:
- Laat de ingrediënten voor de punch zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Giet de punch, het citroensap en de woska over ijsblokjes in een wittewijnglas.Voeg daaraan de champagne toe.
- Werk af met verse dragon en citroenschil.
Gin Bold h2>
Bold is een verrassend geslaagde samensmelting tussen twee 100% Belgische producten. De bijzondere cacao- en kardemontoetsen van de “Thesis & Antithesis GiN” zijn een heerlijke aanvulling op de complexe, smaakvolle Cold Brew Coffee.
Dit heb je nodig:
- 45ml Biercée “Thesis & Antithesis” GiN
- 125ml tonic
- 35ml Bandit Cold Brew Coffee
- Kaneelstokje
Zo doe je het:
- Neem een tumbler glas (=kort, breed, cilindervormig glas met een dikke bodem), doe het vol ijsblokjes en giet daar de Biercée “Thesis & Antithesis” GiN over.
- Vul aan met de tonic en roer kort om.
- Voeg als laatste, vlak voor het serveren, de Bandit Cold Brew Coffee toe.
- Voeg tenslotte een kaneelstokje toe waarvan je het uiteinde even hebt verhit en begin te genieten van je weekend.
(EK)
- Doe een drietal ijsblokjes in een spritzglas.
- Schenk de vloeibare ingrediënten over het ijs.
- Garneer met de pompelmoes en een takje tijm.
Cinnamon Cocoon h2>
Geniet jij toch liever van gezellig bij een haardvuur zitten terwijl het buiten geen weer is om een hond door te jagen? Dan drink je daar vermoedelijk graag iets bij als deze cinnamon cocoon.
Dit heb je nodig:
- 4 cl Mount Gay XO
- 2 cl Lapsang Souchong (zwarte thee)
- 2,5 cl abrikozenlikeur
- 1 cl Amaretto
- 2 cl verse room
- 0,5 cl kaneelsiroop
- Kaneelpoeder
- Kaneelstokje
- Appelsienkrul
Zo doe je het:
- Meng al de ingrediënten behalve de appelsienkrul en het kaneelpoeder en -stokje in een cocktailshaker en giet uit in een Martini-glas.
- Bestrooi de cocktail met kaneelpoeder.
- Omwikkel vervolgens het kaneelstokje met de appelsienkrul en leg deze op het glas.
Moët Ruby Red h2>
Fruitig en feestelijk: meer heb je niet nodig om het weekend geslaagd in te zetten. Het kost je iets meer tijd en moeite, maar de beloning mag er zijn.
Dit heb je nodig:
Voor de punch:
- 2 kopjes frambozenpuree
- 2 kopjes appelciderazijn
- 4 kopjes rietsuiker
- De schil van 1 citroen
- 4 takjes dragon
Voor de cocktail:
- 2 cl citroensap
- 2 cl punch van dragon, framboos en citrus (recept hieronder)
- 3 cl Belvedere Vodka
- 7,5 cl Moët Impérial
- Verse dragon
- Citroenschil
Zo doe je het:
- Laat de ingrediënten voor de punch zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Giet de punch, het citroensap en de woska over ijsblokjes in een wittewijnglas.Voeg daaraan de champagne toe.
- Werk af met verse dragon en citroenschil.
Gin Bold h2>
Bold is een verrassend geslaagde samensmelting tussen twee 100% Belgische producten. De bijzondere cacao- en kardemontoetsen van de “Thesis & Antithesis GiN” zijn een heerlijke aanvulling op de complexe, smaakvolle Cold Brew Coffee.
Dit heb je nodig:
- 45ml Biercée “Thesis & Antithesis” GiN
- 125ml tonic
- 35ml Bandit Cold Brew Coffee
- Kaneelstokje
Zo doe je het:
- Neem een tumbler glas (=kort, breed, cilindervormig glas met een dikke bodem), doe het vol ijsblokjes en giet daar de Biercée “Thesis & Antithesis” GiN over.
- Vul aan met de tonic en roer kort om.
- Voeg als laatste, vlak voor het serveren, de Bandit Cold Brew Coffee toe.
- Voeg tenslotte een kaneelstokje toe waarvan je het uiteinde even hebt verhit en begin te genieten van je weekend.
(EK)
Belvedere Spritz h2>
Deze frisse cocktail laat je al likkenbaardend uitkijken naar de zomer. Niks mis met er vroeg bij zijn, nietwaar?
Dit heb je nodig:
- 3 cl Belvedere Vodka
- 3 cl Lillet Blanc
- 7 cl Fever Tree tonic
- 7 cl spuitwater
- 2 partjes roze pompelmoes
- 1 takje tijm
Zo doe je het:
- Doe een drietal ijsblokjes in een spritzglas.
- Schenk de vloeibare ingrediënten over het ijs.
- Garneer met de pompelmoes en een takje tijm.
Cinnamon Cocoon h2>
Geniet jij toch liever van gezellig bij een haardvuur zitten terwijl het buiten geen weer is om een hond door te jagen? Dan drink je daar vermoedelijk graag iets bij als deze cinnamon cocoon.
Dit heb je nodig:
- 4 cl Mount Gay XO
- 2 cl Lapsang Souchong (zwarte thee)
- 2,5 cl abrikozenlikeur
- 1 cl Amaretto
- 2 cl verse room
- 0,5 cl kaneelsiroop
- Kaneelpoeder
- Kaneelstokje
- Appelsienkrul
Zo doe je het:
- Meng al de ingrediënten behalve de appelsienkrul en het kaneelpoeder en -stokje in een cocktailshaker en giet uit in een Martini-glas.
- Bestrooi de cocktail met kaneelpoeder.
- Omwikkel vervolgens het kaneelstokje met de appelsienkrul en leg deze op het glas.
Moët Ruby Red h2>
Fruitig en feestelijk: meer heb je niet nodig om het weekend geslaagd in te zetten. Het kost je iets meer tijd en moeite, maar de beloning mag er zijn.
Dit heb je nodig:
Voor de punch:
- 2 kopjes frambozenpuree
- 2 kopjes appelciderazijn
- 4 kopjes rietsuiker
- De schil van 1 citroen
- 4 takjes dragon
Voor de cocktail:
- 2 cl citroensap
- 2 cl punch van dragon, framboos en citrus (recept hieronder)
- 3 cl Belvedere Vodka
- 7,5 cl Moët Impérial
- Verse dragon
- Citroenschil
Zo doe je het:
- Laat de ingrediënten voor de punch zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Giet de punch, het citroensap en de woska over ijsblokjes in een wittewijnglas.Voeg daaraan de champagne toe.
- Werk af met verse dragon en citroenschil.
Gin Bold h2>
Bold is een verrassend geslaagde samensmelting tussen twee 100% Belgische producten. De bijzondere cacao- en kardemontoetsen van de “Thesis & Antithesis GiN” zijn een heerlijke aanvulling op de complexe, smaakvolle Cold Brew Coffee.
Dit heb je nodig:
- 45ml Biercée “Thesis & Antithesis” GiN
- 125ml tonic
- 35ml Bandit Cold Brew Coffee
- Kaneelstokje
Zo doe je het:
- Neem een tumbler glas (=kort, breed, cilindervormig glas met een dikke bodem), doe het vol ijsblokjes en giet daar de Biercée “Thesis & Antithesis” GiN over.
- Vul aan met de tonic en roer kort om.
- Voeg als laatste, vlak voor het serveren, de Bandit Cold Brew Coffee toe.
- Voeg tenslotte een kaneelstokje toe waarvan je het uiteinde even hebt verhit en begin te genieten van je weekend.
(EK)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier