Cocktails: Duur, duurder, duurst

© Thinkstock

Een glas gaan drinken kost geld en kan soms prijzig uitvallen, dat staat vast. Deze vijf cocktails spannen de kroon

Een glas gaan drinken kost geld en kan soms wat prijzig uitvallen, dat staat vast. Deze vijf cocktails spannen de kroon en zijn volgens The Huffington Post de duurste ter wereld.

1.De Diamond is Forever Martini van Tokio: 12.830 euro

De Australische Winston-cocktail, die in dit lijstje op nummer 2 prijkt, staat voorlopig genoteerd als ’s werelds duurste cocktail, maar de Diamond is Forever Martini van het Ritz-Carlton hotel in Tokio is nog duurder. Voor de prijs van 17.600 dollar (12.830 euro) krijg je een mix van Grey Goose wodka en een scheutje limoensap. Hoe het prijskaartje kan oplopen tot ruim 13.000 euro? Voeg er gewoon een zuivere diamant aan toe als verrassingselement op de bodem. Oh, en een liveband die het liedje ‘Diamonds are Forever’ van Shirley Bassey speelt, terwijl je van de decadente diamantencocktail geniet.

2. De Winston: 8.780 euro

In Club 23 in Melbourne, Australië, kan je een naar Winston Churchill genoemde cocktail bestellen voor de prijs van 12.040 dollar (8.780 euro). Joel Heffernan, de uitvinder van het drankje, vestigde daarmee in 2013 het wereldrecord van de duurste cocktail ter wereld in het Guinness World Records boek. Eerst neemt hij twee shots Croizet cognac, elk ruim 4.000 euro waard, waarna likeuren naar keuze zoals Grand Marnier Quintessence en Chartreuse V.E.P nog kunnen worden toegevoegd. Opvallend detail: best enkele dagen op voorhand bellen als je een Winston wil drinken tijdens het uitgaan want het duurt ongeveer twee dagen om hem klaar te maken.

3. De Diamond is Forever Martini van New York: 7.290 euro

Voor wie net niet genoeg geld heeft om de Aziatische Diamond is Forever Martini te betalen, is er een oplossing. Voor 10.000 dollar (7.290 euro) kan je de New Yorkse variant bestellen waarmee je ongeveer 6.000 euro uitspaart. Een zuivere diamant en een liveband zijn jammer genoeg niet in de prijs inbegrepen, maar het Amerikaanse aanbod moet zeker niet onderdoen. Voor iets meer dan 7.000 euro krijg je de wodka-martini met daarin een op maat gemaakt verlovingsring. Bel ongeveer drie dagen op voorhand, maak een afspraak met de juwelier en zorg ervoor dat er genoeg geld op je bankrekening staat. Nu nog hopen dat je toekomstige echtgenote ook ‘ja’ zal zeggen, want over een ‘niet tevreden, geld terug’-beleid valt nergens iets te bespeuren.

4. De Salvatore’s Legacy: 6.730 euro

In de Playboy Club in Londen kan je voor 9.230 dollar (6.730 euro) de Salvatore’s Legacy bestellen, gemaakt door de legendarische cocktailmixer Salvatore “de meester” Calabrese. Door gebruik te maken van enkele van de oudste flessen drank, schreef de man cocktailgeschiedenis. Een mix van onder andere een Clos de Griffier Vieux cognac van 1788, Dubb orange curaçao likeur uit 1860 en een 1770 Kummel Likeur, bezorgde hem eveneens een wereldrecord.

5. De Diamond Cocktail: 3.170 euro

Ruim de helft goedkoper dan de Salvatore’s Legacy, is de Diamond Cocktail. In het Sheraton Park Hotel in Londen wordt 4.350 dollar (3.170 euro) gevraagd voor een drankje bestaande uit een mengeling van verschillende cognacs, die elk ongeveer 730 euro waard zijn, en Charles Heidsieck Vintage champagne van het jaar 2001. Zoals de naam al verklapt, krijg je er ook hier een echte diamant bij geserveerd. De steen mag je zelf kiezen en desgewenst zelfs ruilen voor een robijn. Wat een service dus, en dat voor ‘slechts’ 3.170 euro. (KVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content