Cirque du Soleil en chocolatier Dominique Persoone creëren samen chocoladejurk

© .

Topchocolatier Dominique Persoone is niet vies van wat experimenten. Voor zijn laatste, bijzondere creatie werkte de hedendaagse Willy Wonka samen met Cirque du Soleil.

“Amaluna is een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw”, aldus Director of Creation Fernand Rainville over de show waarmee Cirque du Soleil nog tot en met 21 augustus in Knokke-Heist staat. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Cirque du Soleil wordt er gewerkt met een voornamelijk vrouwelijke cast en een volledige vrouwelijke live band. En wat is een beter eerbetoon aan de vrouwen in Amaluna dan een jurk van chocolade, gemaakt door topchocolatier Dominique Persoone?

36 kilogram chocolade

Persoone was tijdens het creatieproces van de jurk behoorlijk onder de indruk van de indrukwekkende kostuums van de Valkyries. Zij vliegen aan een razend tempo over het publiek en stralen kracht en mysterie uit. Daarom besloot hij een chocoladen versie van hun outfit te maken.

Cirque du Soleil en chocolatier Dominique Persoone creëren samen chocoladejurk
© .

Het resultaat is een indrukwekkende creatie waar maar liefst 36 kilogram aan Belgische chocolade in verwerkt zit. Aan de jurk is drie dagen gewerkt door drie personen. Nog tot en met 19 augustus kan je het resultaat zelf bewonderen in de ontvangsttent van Cirque du Soleil. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content