Chocoladesalon 2017: Tour & Taxis drie dagen lang in het teken van chocolade

© Jullien Millet

Van 10 tot en met 12 februari strijken de beste chocolatiers en patissiers van ons land neerstrijken in Tour & Taxis. Drie dagen lang zullen ze hun paradepaardjes aanprijzen en laten proeven.

Brussel is voor het vierde jaar op rij de gaststad voor het Chocoladesalon, dat van 10 tot 12 februari 2017 plaatsvindt. In Tour & Taxis komen meer dan 110 exposanten samen op 5000 vierkante meter. De tentoonstelling ‘De Trends van de Patisserie’ laat bezoekers kennismaken met de banketbakkerij van vandaag en morgen. Mo Lamkoref uit Antwerpen stelt bijvoorbeeld zijn collectie cupcakes voor, Chloé et Candice van Coco Donuts in Brussel onthullen hun concept, dat is gebaseerd op homemade donuts met een Belgische toets. Back to the future is het thema.

Ook een klassieker is de modeshow van jurken in chocolade. De creaties van chocolatiers en designers worden in avant-première onthuld op de officiële openingsavond van donderdag 9 februari, en vervolgens aan het grote publiek voorgesteld tijdens een dagelijkse modeshow.

Het publiek ontdekt alle stappen in de verwerking van cacao tot chocolade dankzij de productieband die Callebaut op het Salon namaakte. Je kan er een pak interessante demonstraties volgen, maar ook heel wat degustaties, tentoonstellingen, masterclasses rond koffie en chocolade of andere chocolade-gerelateerde activiteiten.

De organisatoren beloven een ‘zeer smakelijke editie. De moeite voor de liefhebbers. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content