Chocoladedefilés, workshops en nieuwe trends op het Chocoladesalon in Brussel

© iStockphoto

Voor chocoholics: het Chocoladesalon strijkt opnieuw neer in Brussel. De derde editie gaat op 5 februari van start en focust op cacao-expressies en chocolade-innovaties.

België is met een consumptie van 7,5 kilogram per persoon per jaar een van de grootste verbruikers van chocolade ter wereld en dat wordt gevierd op het Chocoladesalon in Brussel. Het salon loopt van 5 tot 7 februari in Paleis 1 van Brussels Expo. Er zijn meer dan honderd deelnemers: chocolatiers, patissiers, banketbakkers, chefs, chef-patissiers, ontwerpers en cacao-experts.

Thema van de derde editie: cacao-expressies en chocolade-innovaties. Een van die innovaties maakt komaf met vuile vingers en vlekken op textiel: chocolade die niet smelt.

Een trend die in de spotlights wordt gezet in Brussel is “beans to bar”: de terugkeer naar vakkennis, authenticiteit en traceerbaarheid. Sommige chocolatiers gaan op de plantages zelf hun cacaobonen uitkiezen. Op het vlak van marketing en verpakking zijn er de laatste jaren grote innovaties en die zijn te zien op het salon.

Er is aandacht voor suikervrije en glutenvrije chocolade, voor voedingstrends (“on the go”, snacks, miniformaten…) en voor de nieuwste experimenten met niet-smeltende chocolade.

Op het programma staan onder meer chocoladedefilés met creaties van couturiers, zoals Edouard Vermeulen van modehuis Natan, kookdemonstraties van bekende chefs en chocolatiers, workshops en masterclasses voor fijnproevers en voor kinderen, voordrachten van gerenommeerde sprekers uit de branche, tentoonstellingen en happenings, signeersessies van auteurs van boeken over chocolade. Er is ook veel aandacht voor jonge talenten.

Alle grote namen van de chocoladewereld zijn met shops vertegenwoordigd op het salon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content