Chocolade op Valentijn

Valentijn vraagt om ons favoriete afrodisiacum: chocolade! Een blik op enkele romantische creaties van chocolatiers.

Naast geparfumeerde liefdesbrieven en nachtelijke serenades staat deze feestdag voor het consumeren van kilo’s chocolade.

Of we het nu krijgen van onze geliefde die de romantische toer wil opgaan of onszelf verwennen met een doosje Valentijnspralines: genieten zullen we van het zwarte goud. Rond Valentijn komen verschillende chocolatiers op de proppen met de mooiste, meest romantische chocoladen creaties om de harten van geliefden sneller te doen slaan. Wij sommen alvast enkele Valentijnscreaties.


WITTAMER

Het Belgische chocoladehuis Wittamer ontwierp voor Valentijn een collectie chocolaatjes die de klinkende naam ‘Les bonbons sentiments’ met zich meekregen.

De chocolaatjes hebben de vorm van een ruwe diamant en bestaan in 3 smaken. De eerste smaak, Passion, laat de zure smaak van passievrucht en de zoete smaak van melkchocolade met elkaar botsen. De tweede soort, Tendresse, bevat een ganache van zwarte chocolade, gecombineerd met een dun laagje zuurzoete frambozenpulp. En in het laatste chocolaatje, Légèreté, vinden we een ganache van zwarte chocolade, geparfumeerd met vanille uit Madagaskar. Met een sterke hout- en bloemensmaak : frisheid.

Het Huis biedt ook Valentijnsgebak aan, voor de geliefden met een iets grotere honger. Ook hier opteerden ze voor 3 verschillende soorten. Het eerste gebak kreeg de naam Full Sentimental en is een lekkernij bestaande uit de verschillende chocoladesoorten die het Huis Wittamer creëert. Het tweede gebak heet Coup de Foudre en is geknipt voor mensen die gek zijn op zoetigheid. De biscuit werd geparfumeerd met koffie, karamelmousse en zachte melkchocolademousse, geglaceerd met blonde chocolade. Het laatste Valentijnsgebak van Wittamer is Tahiti. Dit gebak is een lichte biscuit Duchesse met vanillebavarois en sinaasappelschilletjes, bedekt met een salade van verse vruchten.

Prijzen
‘Les bonbons sentiments’: € 12
Gebak (2/3 personen) : €25


DASKALIDÈS

Daskalidès ontwikkelde voor de romantische zielen onder ons een heuse Valentijnscollectie. Ze hulden voor de gelegenheid hun traditionele ballotins in een romantisch jasje. De pralinendoosjes werden in een rood kleedje gestopt en versierd met hartjes. De inhoud van de ballotins kan naar eigen smaak ingevuld worden. Naast de, voor Valentijn versierde, ballotins, biedt Daskalidès ook een frambooskleurige metalen hartje en een luxedoos ‘Coeur Edition’ aan. Deze luxueuze Valentijnsdozen zijn gevuld met een assortiment van hartvormige pralines in fondant, witte en melkchocolade in 4 verschillende smaken. De Coeur pistache is een praline van witte chocolade met een ganache van pistache. De twee smaak, de Coeur croquant, bestaat uit fondantchocolade en wordt gevuld met hazelnootpraliné, amandelen en nougatine. De Coeur d’amour praline is er eentje om helemaal mellow van te worden: witte chocolade gevuld met een ganache van framboos. De laatste in de Coeur reeks, de Coeur citron is een fris chocolaatje van melkchocolade met een ganache van citroen.

Prijzen
Valentijnsballotins gevuld met pralines of pâtes de fruit uit het assortiment:
375g: 13,85 €
500g: € 18,50
Luxedoos Coeur Edition: € 23,50


GODIVA

Godiva pakt uit met een tweedelige collectie voor Valentijn. Het eerste deel van de collectie bestaat uit geschenkdozen ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon met als inhoud vernieuwde pralines. De ontwerper, die expert is op het gebied van kunst, design en decoratie combineren, creëerde speciaal voor Godiva een schilderij rond het thema liefde. Zijn kunstwerk prijkt niet enkel op de verpakking, maar ook op de pralines zelf. Het tweede deel van de collectie plaatst de traditionele Godiva pralinedozen in de kijker. Godiva geeft ook een reeks gedurfde, heruitgevonden pralines uit met twee lagen. Deze pralines kregen klinkende namen mee zoals, Coeur Blanc Passion Amande, Coeur Lait Mandarine Abricot, Coeur Noir Coco Airelle, Coeur Lait Tangerine Banane en Coeur Noir Fraise Litchi.

Prijzen
6 chocolaatjes versierd door Jaime Hayon in een blikken doosje: € 33
6 chocolaatjes versierd door Jaime Hayon in een rond doosje: € 16
14 chocolaatjes in traditionele pralinedozen: € 18
24 chocolaatjes in traditionele satijnen pralinedozen: € 65
6 chocolaatjes in een porseleinen doosje: € 45


NEUHAUS

Neuhaus denkt niet alleen aan de vrouwelijke chocoladefans, maar maakt ook de mannelijke chocoladeliefhebbers gelukkig. Voor haar voorziet Neuheus een exotische praline in de vorm van een hartje. De melkchocoladen praline heeft een vulling van exotische passievrucht. Voor hem ontwierp het chocoladehuis een hartje met donkere chocolade dat wordt opgevuld met praliné en Oosterse szechuan peper en de zintuigen wakker maakt. De chocolaatjes worden aangeboden in luxueuze geschenkdozen. Ook kunnen de Valentijnsvierders een klassieke ballotin aanschaffen in een Valentijnsjasje of voor een Valentijnsdoos met een mix van 20 pralines opteren.

Prijzen
Geschenkdozen voor 2 pralines: €5
Geschenkdozen voor 16 pralines: € 20
Geschenkdozen voor 30 pralines: €35
Geschenkdozen voor 80 pralines: € 80
Valentijnsdoos met 20 pralines: € 22

LEONIDAS

Leonidas koos voor de herkenbare hartjesvorm voor hun Valentijnscollectie. De hartjespralines bestaan in 3 verschillende smaken en worden in creatieve doosjes geserveerd. Het chocoladen hartje met citroen bestaat uit een bitter, krokant korstje van chocolade en werd opgevuld met een smeuïge citroenganache. Een sterke smaak met zure en bittere aspecten dus. Het Valentijnshartje met pompelmoes heeft een roze kern van pompelmoes en is overdekt met een laagje witte chocoladen. Voor de liefhebbers van zoete, romantische pralines. De derde soort werd bereid met vanille en melkchocolade. Voor de echte zoetekauwen, gevuld met de vanillecrème van het huis.

Bovendien is dit een speciale Valentijn voor Leonidas. Het is namelijk de 100ste verjaardag van het chocolademerk. Ter gelegenheid van hun verjaardag, verwent de meester-chocolatier de tortelduifjes op Valentijn met een ‘limited edition’ ronde, mooi versierde luxedoos van 500 gr. De Valentijnschocolaatjes kunnen ook in een rood metalen hart met 12 kleine chocoladehartjes worden gekocht.

Prijzen
Prijs van de hartjes, een zakje van 100 gr.: € 2,34
Prijs van het metalen hart (12 hartjes): € 7,50
Prijs van de ronde doos, 500 gr. netto : € 24,50


CORNÉ PORT-ROYAL
De Valentijnscollectie van Corné Port-Royal werd geïnspireerd door de Oosterse pracht en praal. Ze lieten zich inspireren door de Japanse kerselaar in bloei voor hun Valentijnschocolaatjes en verpakking in roosrode tinten.

Voor de gelegenheid creëerde meester-chocolatier Daniel Stallaert van Corné Port-Royal de praline met de veelzeggende naam Passion. De Valentijnspraline heeft de vorm van een roze hart van witte chocolade en wordt gevuld met een ganache met passievruchtsmaak. De Valentijnspraline wordt aangeboden in een ludiek versierd doosje, samen met 8 andere pralines.

Corné Port-Royal is een deelnemer van het Quality Cocoa for a Better Life-programma dat ervoor zorgt dat de cacao die verwerkt wordt in de chocolade op een ethisch verantwoorde wijze verkregen wordt. Op die manier kunnen cacaoboeren niet alleen beter leven, ze kunnen ook op een duurzame manier cacao leveren van een uitstekende kwaliteit. U kan er dus zeker van zijn dat u uw geliefde verrast met een ethisch verantwoorde chocoladen creatie.

Prijzen
Doosje van 9 pralines: € 7,40
(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content