Chocolade-hazelnootcake

© Getty

Nodig voor een chocolade-hazelnootcake voor vier personen.

  • 200 g boter
  • 175 g ruwe rietsuiker
  • 6 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • 200 g gehakte hazelnoten
  • 125 g voltarwemeel (100 procent)
  • 1 pakje bakpoeder
  • 200 g pure chocolade

Mix de zachte boter met de ruwe rietsuiker. Roer er een voor een 3 eieren en 3 eierdooiers onder. Meng er nu ook de kaneel, het zout en de gehakte hazelnoten onder. Voeg het voltarwemeel en het bakpoeder toe. Snij de chocolade in stukjes en mix deze door het deeg. Klop de resterende 3 eiwitten stijf en schep de sneeuw door het beslag. Beboter een ringvorm (diameter 24 cm). Verwarm de oven tot 180°C en bak de chocolade-hazelnootcake zo’n 70 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content