Chinezen kunnen opnieuw tanden zetten in Big Mac

© Thinkstock

Klanten in Chineze steden kunnen stilaan opnieuw kiezen uit een volledige menukaart in McDonald’s.

Klanten van de Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s in Chinese steden als Peking en Shanghai kunnen stilaan opnieuw kiezen uit een volledige menukaart. Dat heeft McDonald’s meegedeeld, bijna twee weken nadat een reeks items, waaronder de Big Mac, geschrapt werden na een vleesschandaal bij een Chinese leverancier.

McDo trok producten met runds-, varkens- en kippenvlees terug uit Chinese restaurants, nadat een televisiezender uit Shanghai undercoverbeelden had getoond van geknoei met houdbaarheidsdata bij Shanghai Husi Food, een onderdeel van McDo-leverancier OSI Group.

In Hongkong zijn de Big Mac- en McChicken-burgers opnieuw in hun originele samenstelling beschikbaar, nadat enkele onderdelen, zoals ajuinen, uit de VS en Taiwan werden ingevoerd, zo staat op de lokale website van de fastfoodketen. In steden als Peking en Guangzhou zou het volledige menu in de loop van de week opnieuw beschikbaar zijn.

McDonald’s bestelt meer producten bij andere leveranciers en bekijkt ook of het in zee kan gaan met nieuwe Chinese leveranciers voor sommige producten. Andere fastfoodketens, zoals Yum en Burger King, hebben hun banden met OSI verbroken na het vleesschandaal. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content