"Het gaat niet echt om een vierde referentie in het gamma", verduidelijkt Jérôme Goffinet, de woordvoerder van de Chimaybieren. Tot nu toe werd de zogenaamde 'Dorée' immers enkel "intra muros" geproduceerd en was ze alleen bestemd voor de monniken, de bezoekers en het personeel van de abdij.

Chimay wil dit jaar 1000 hectoliter van de nieuwkomer brouwen terwijl de rest van de productie 170.000 hectoliter bedraagt.

De Chimay Dorée is bijna even oud als de brouwerij zelf die vorig jaar haar 150ste verjaardag mocht vieren. Het bier was toen verkrijgbaar onder de benaming Spéciale Poteaupré. In tegenstelling tot andere trappisten, heeft het een laag alcoholgehalte (4,8%).

De Dorée zal vanaf april verkrijgbaar zijn in een honderdtal cafés in België. (CB)

"Het gaat niet echt om een vierde referentie in het gamma", verduidelijkt Jérôme Goffinet, de woordvoerder van de Chimaybieren. Tot nu toe werd de zogenaamde 'Dorée' immers enkel "intra muros" geproduceerd en was ze alleen bestemd voor de monniken, de bezoekers en het personeel van de abdij. Chimay wil dit jaar 1000 hectoliter van de nieuwkomer brouwen terwijl de rest van de productie 170.000 hectoliter bedraagt. De Chimay Dorée is bijna even oud als de brouwerij zelf die vorig jaar haar 150ste verjaardag mocht vieren. Het bier was toen verkrijgbaar onder de benaming Spéciale Poteaupré. In tegenstelling tot andere trappisten, heeft het een laag alcoholgehalte (4,8%). De Dorée zal vanaf april verkrijgbaar zijn in een honderdtal cafés in België. (CB)