Chef Yannick Van Aeken (ex-Noma) opent restaurant in hartje Brussel

Het team van Humphrey © /

Kok Yannick Van Aeken, ex-souschef van Noma, en zakenpartner Glen Ramaekers openen in hartje Brussel restaurant Humphrey, waar alles in het kader staat van lekker eten delen in een losse sfeer. Een nieuwe adres om naar uit te kijken.

Op maandag 29 februari zwaaien de deuren open van het fonkelnieuwe Brusselse restaurant met de klinkende naam Humphrey, een knipoog naar de bekende acteur Humphrey Bogart (en de quote ‘Play It Again Sam’ uit de filmklassieker ‘Casablanca’). Het nieuwe restaurant komt in het gebouw van het onafhankelijke platenlabel PIAS, vlakbij het stripmuseum.

Achter het fornuis staat chef-kok Yannick Van Aeken, in een vorig culinair leven nog werkzaam in het Baskische Atxondo (het beste grillrestaurant van de wereld) en souschef van toprestaurant Noma in Denemarken.

Na enkele pop-uprestaurants in Ierland, Japan, Antwerpen, Brussel en Beersel start de dertigjarige Boischottenaar met een nieuw, eigen project waarvoor hij in zee gaat met zielsverwant en zakenpartner Glen Ramaekers.

Bij Humpfrey hoef je geen gerchten zoals in Noma verwachten, wegens niet haalbaar (het restaurant heeft zowat vijftig chefs in dienst). Bovendien ligt het ook niet in de stijl van de kok. Yannick wil in zijn nieuwe zaak doen waar hij zin in heeft, en dat klinkt nu al smakelijk.

‘Alles draait rond vrijheid en lekker eten delen in een losse sfeer. Het concept is toegankelijk voor een breed publiek en geeft ons de mogelijkheid om op uiteenlopende manieren met gevarieerde producten te kokkerellen’, zegt hij in Knack Weekend.

‘Natuurlijk geef ik de voorkeur aan duurzame en ecologische producten, maar Humphrey mag niet bestempeld worden als een ‘biologisch’ restaurant. Ik werk graag met lokale producten, maar pak daar niet mee uit, anders mag ik geen avocado meer gebruiken ! Ik wil met de producten werken die mij aanspreken en zal blijven zoeken naar de juiste leveranciers. Ook mijn manier van koken zal blijven evolueren.’

Verwacht een keuken die nauw aansluit aan de Brusselse gastronomie, maar dan met wereldse, Aziatische invloeden. De spijskaart zal een twintigtal kleine gerechten (ingedeeld in vijf smaakprofielen) bevatten die midden op de tafel verschijnen en bedoeld zijn om te delen. ‘Die ongebonden sfeer die door het delen van eten wordt gecreëerd, vind ik erg belangrijk’, zegt hij nog.

Een deel van de ingrediënten wordt gekweekt in de binnentuin van het restaurant. Er zijn ook altijd een viertal ambachtelijke huisbieren beschikbaar, die speciaal voor Humphrey worden gebrouwen in kleine brouwerijen.

De zaak biedt plaats aan 35 personen. Aan de bar kan je terecht voor een aperitief of cocktail. En tot 11 uur kan je er lekker ontbijten.

Ook niet onbelangrijk: de muziek. Daarvoor zit het restaurant bij de bron, bij platenmaatschappij PIAS.

Horecagoeroe Frédéric Nicolay, die al ruim twintig jaar Brusselse café’s en restaurants van een hip interieur voorziet (denk ander meer Bonsoir Clara, Café Belga, Bar Du Matin) tekende mee aan de karaktervolle inrichting, met veel hout in combinatie met groene tinten.

Op 29 februari gaan de deuren open, maar een tafeltje reserveren kan nu al. (DB)

Humphrey, Sint-Laurensstraat 36, 1000 Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content