Chef van de paté: sterrenkok Karen Torosyan over zijn succesgerecht

06/11/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 08/11/18 om 08:44
Uit Knack Weekend van 07/11/18

Behalve in industriële versies kon je hem nauwelijks nog vinden. Tot een kok van Armeense afkomst de kunst van de handgemaakte pâté en croûte opnieuw in ons land lanceerde en er wereldkampioen mee werd.

Waarom is de pâté en croûte in de vergeethoek geraakt? Niemand beter dan Karen Torosyan (38) kan mij dat vertellen. In 2015 werd hij in Lyon wereldkampioen met de bereiding van dit iconische gerecht uit de Franse gastronomie. Sindsdien staat zijn winnende versie geregeld op de kaart van restaurant Bozar in Brussel, waarvan hij de chef en sinds kort ook de eigenaar is.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners