Chef Geert Van Hecke over zijn mentor Alain Chapel: 'Kaviaar kwam zijn keuken niet binnen'

15/09/18 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

Bron: Knack Weekend

Geert Van Hecke werd in zijn restaurant De Karmeliet de eerste driesterrenchef van Vlaanderen. Na 33 jaar sloot hij in 2016 zijn sterrenzaak. Nu staat hij een paar huizen verder achter de potten van het kleinschaligere Zet'joe. De sterren kan hij niet ontlopen, want een jaar na de opening kreeg hij er al eentje toebedeeld.

'Veertig jaar geleden was Frankrijk zonder twijfel het spannendste land op culinair gebied. Elke regio had zijn eigen uitgesproken keuken en de producten waren fenomenaal. Er was dus geen twijfel over dat ik naar Frankrijk zou trekken om het vak te leren. Voor ik chef werd in mijn eigen restaurant, heb ik in vijf keukens ervaring opgedaan - en natuurlijk leer je overal bij. Maar het restaurant dat grote indruk op mij heeft gemaakt is dat van chef Alain Chapel in Mionnay, waar ik in de jaren 70 twee jaar heb gewerkt. De keuken van de regio rond Lyon heeft veel persoonlijkheid: het is een kloeke, originele en rijke keuken. Alain Chapel was met zijn drie sterren de top van Frankrijk, maar een typisch luxeproduct als kaviaar kwam zijn keuken niet binnen. Wel werd er el...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners